Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport film: filmmuseum en filmtheater in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

RAPPORT FILM: FILMMUSEUM EN FILMTHEATER IN AMSTERDAM

Het Filmmuseum heeft de ambitie in Amsterdam een monumentale plek voor de cinematografie te zijn en te blijven?. Dit staat in het rapport Mainport: Filmmuseum en filmtheater Amsterdam? dat wethouder Saskia Bruines aan staatssecretaris Van der Ploeg heeft gezonden in het kader van diens besluitvorming over het instituut voor beeldcultuur. Het rapport is tot stand gekomen op basis van notities van de Werkgroep Film en van het bestuur en de directie van het Filmmuseum.

Het rapport schetst de mogelijkheden voor verdere versterking van de Amsterdamse cinematografische infrastructuur op twee peilers. In deze visie vormt een Nationaal Filmtheater aan de Marnixstraat het nationaal podium voor de vertoning van Nederlandse, Europese en niet-Westerse kwaliteitsfilms en voor de presentatie van hoogwaardige omroepproducties. De publieksfuncties en de bibliotheekfuncties van het Filmmuseum zullen, volgens het rapport, op termijn worden ondergebracht in het Museum voor de 21ste eeuw aan de Van Baerlestraat, in combinatie en samenwerking met het op te richten Fotografie en Nieuwe Museum Amsterdam en een podium voor Nieuwe Media.

Vooruitlopend op verdere politieke besluitvorming in de gemeente Amsterdam, heeft wethouder Bruines het rapport (evenals het rapport van de werkgroep Foto vorige week) aan de staatssecretaris gezonden. Die zal deze rapporten betrekken in zijn definitieve besluitvorming over de ontwikkeling van fotografie, film en nieuwe media in Amsterdam.

Amsterdam, 10 november 1999Pb-116 Marleen Nieuwenhuis 5523412

N.B. De rapporten zijn op te vragen bij de afdeling Voorlichting, telefoon 5522967.

??

^


-

© gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie