Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Op Kroegentocht met BarTrek en Palm organizer

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Op Kroegentocht met BarTrek en Palm organizer

Maarssen / Brussel, 10 november 1999 - Heineken en Palm Computing, een onderneming van 3Com, hebben een initiatief ontwikkeld om dorstige toeristen en zakenreizigers in vreemde steden een handje te helpen bij het selecteren van geschikte drinkgelegenheden. BarTrek (www.heineken.com/bartrek) is het product van de gecombineerde mogelijkheden van het Internet, Palm Computing handheld organizers en een mobiel Global Positioning System (GPS). Hiermee kunnen bezoekers in vijftien wereldsteden een goede bar selecteren en er bovendien feilloos naartoe worden geleid.

De bedenker van BarTrek, Heineken, koos bars in vijftien steden, en liet ze fotograferen en beschrijven, inclusief een exacte GPS-verwijzing. De bars worden aangegeven op digitale stadsplattegronden, die op een Palm organizer zijn te downloaden. Als de organizer aan een mobiele GPS-eenheid wordt gekoppeld, kan de positie van de gebruiker dynamisch op het Palm-scherm worden weergegeven, evenals de locatie van de bar waarnaar hij/zij op zoek is.

BarTrek is in de eerste plaats een speeltje, maar ook een mondiaal experiment met technologisch ondersteunde sociale interactie. De plattegronden kunnen worden geprint, zodat iedereen met een PC van de dienst gebruik kan maken. Behalve gratis Palm Computing-applicaties, stadsinformatie en reacties van BarTrek-gebruikers biedt de BarTrek-site ook informatie over online-evenementen, inhoudelijke updates en nieuwe mogelijkheden met het gebruik van handcomputers, GPS en Internet-technologie.

"Heineken is erg enthousiast over de mogelijkheden van handheld communicatie," verklaart Frazer Thompson, international marketing-manager van Heineken. "Maar we vinden wel dat de technologie moet bijdragen aan een rijker sociaal leven, en niet als surrogaat daarvan moet dienen. We hopen dat BarTrek mensen zal stimuleren om hun PC's en hotelkamers te verlaten om andere mensen te ontmoeten. Als je voor het eerst in een nieuwe stad bent, wat is er dan leuker om met een goed glas, leuke mensen en in een gezellige atmosfeer te ontspannen? Als internationale brouwerij kent Heineken bars in steden over de hele wereld, en BarTrek is opgezet om die kennis op een innovatieve manier beschikbaar te stellen."

"Net als elke andere instelling zal ook de bar beïnvloed worden door de veranderingen die zich in de communicatie-industrie voltrekken," aldus Thompson. "Bijvoorbeeld, hoe spreken we af met oude en nieuwe vrienden, wat voor impact zal het verschijnsel cybercafé hebben, wat betekent de bundeling van PC-communicatie, video en telefonie? Heineken wil deel uitmaken van die ontwikkelingen, er een rol in spelen in plaats van het zomaar te laten gebeuren, en die visie willen we in samenspraak met onze technologiebewuste klanten inhoud geven."

"BarTrek is voor Palm Computing een ideaal project om aan mee te werken," vertelt Anne-Marie Bourcier, internationaal marketingdirecteur van Palm Computing. "Het is niet alleen een uniek en origineel concept, maar het demonstreert ook hoe ICT-technologie na de werkomgeving nu ook in het sociale leven een rol gaat spelen. De handheld organizers van Palm zijn in beide omgevingen bruikbaar. Enerzijds functioneren ze als organisatorisch hulpmiddel voor zakelijke toepassingen, anderzijds vervullen ze een ontspannende rol in de privé-omgeving."

BarTrek markeert het begin van een nieuwe relatie met barbezoekers over de hele wereld. Om deze ontwikkeling aan te moedigen stelt Heineken vijf Palm V / GPS-combinaties beschikbaar voor de meest visionaire ideeën over de Bar van de Toekomst, en nog eens vijf voor de meest originele voorstellen voor organizer-applicaties.

Over Heineken
Partners van Heineken zijn onder meer IBM en Palm Computing. BarTrek is in eerste instantie beschikbaar voor Palm-gebruikers.

Virtual Agency:-
BarTrek werd ontwikkeld door het Heineken Virtual Agency, een spin-off van Heineken's afdeling Interactieve Marketing. Het Heineken Virtual Agency bestaat uit nieuwe-media-specialisten van verschillende, concurrerende reclamebureaus. Onder hen zijn Dagan Cohen van Lintas, Dick Rijke van Campaign Company en Nick van Lanschot van Share of Mind.

Over Palm Computing
Het Palm Computing-platform is de basis voor de succesvolle Palm V, Palm VII en Palm III(x) connected organizers van 3Com en de handheld producten van 3Com's strategische OEM-partners, waaronder IBM, Franklin Covey, QUALCOMM en Symbol Technologies. De Palm Computing-producten vinden hun toepassing in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke omgeving en worden ingezet voor toepassing in onder meer retail, logistiek, gezondheidszorg en productie. Met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren en een aandeel van circa tweederde van de mondiale markt zijn de Palm Computing-producten de meest succesvolle organizers ter wereld. De Palm HotSync-technologie is de meest toegepaste synchronisatietechniek. Er zijn inmiddels duizenden applicaties, tools en services voor het Palm Computing-platform beschikbaar en er werken meer dan 22.000 ontwikkelaars aan nieuwe applicaties en hardware-uitbreidingen. Palm heeft een website op www.palm-europe.com.

Over 3Com
Invulling gevend aan de belofte "3Com - More connected" biedt 3Com bijna 300 miljoen gebruikers netwerktoegang tot een rijke verscheidenheid aan informatiebronnen, op basis van meer producten en technologieën dan enige andere netwerkleverancier. 3Com's innovatieve oplossingen geven antwoord op de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, van consument en eenmansbedrijf tot multinational, en van telecomaanbieder tot network service provider. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Voor meer informatie:
Hinke de Koning Communicatie
Tel: + 31 (0) 187 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210
3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230
www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie