Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA vragen over zware verslaving van kinderen

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

 Den Haag, 10 november 1999

VRAGEN VAN HET LID APOSTOLOU (PVDA) AAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1.
Zijn de berichten over zware verslavingsverschijnselen bij kinderen van 10 en 11 jaar gebaseerd op onderzoek dat uitsluitend in Gelderland heeft plaatsgevonden? (*) Om welke aantallen kinderen gaat het hier?

2
Zijn er signalen uit andere steden die het beeld - zoals door het Gelders Centrum voor Verslavingszorg (GCV) in de publiciteit is gebracht - bevestigen? Zo ja, kunt u enige gegevens daarover vermelden?

3.
Wat is uw oordeel over het verband dat het Gelders Centrum voor Verslavingszorg legt tussen de verslavingsverschijnselen bij kinderen en het pleidooi van een aantal burgemeesters om de bevoorrading van coffeeshops te gedogen?

4.
Acht u het zinvol een onderzoek naar de kwaliteit van de softdrugs in Nederland te entameren zoals door het Gelders Centrum voor Verslavingszorg wordt voorgesteld? Zo ja, wat zou de doelstelling van een dergelijk onderzoek moeten zijn?

(*) De Telegraaf d.d. 10-11-1999
Spits d.d. 10-11-1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie