Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borsele verwijdert illegale standplaats in 's-Gravenpolder

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Standplaatsennieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft opgetreden tegen het innemen van een illegale standplaats in `s-Gravenpolder. De reden van dit optreden is dat de betrokken ondernemer illegaal meerdere keren per week een standplaats had ingenomen. Voor het innemen van een standplaats in de gemeente is een vergunning nodig op grond van de Algemene plaatselijke verordening Borsele. Zo'n vergunning dient een wildgroei aan standplaatsen te voorkomen.

U kunt zich afvragen, waarom is voor een standplaats een vergunning nodig? De bedoeling is dat op één bepaald dagdeel (of bepaalde dagdelen) in de week, op één plaats in het dorp een gevarieerd aanbod van goederen te koop is. In de praktijk blijkt dat dit voor zowel de ambulante handel als voor de consument in een grote behoefte voorziet. Een bijkomende factor is dat de overlast (zoals afval, geluid en parkeerproblemen) voor de buurtbewoners wordt beperkt tot één bepaald dagdeel in de week.

Al met al reden voor het gemeentebestuur om een stringent beleid na te leven en om adequaat op te treden tegen degene die zich (om uiteenlopende redenen) niet houdt aan de regels.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie