Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Explosieve vraag naar snelle optische internetsystemen

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

NORTEL NETWORKS INVESTEERT 400 MILJOEN DOLLAR OM WERELDWIJDE PRODUCTIE VAN SNELLE OPTISCHE INTERNETSYSTEMEN TE VERDRIEVOUDIGEN
- ANTWOORD OP EXPLOSIEF STIJGENDE VRAAG -

Meer dan 5000 nieuwe arbeidsplaatsen in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten

Ottawa, Ontario (Canada), 10 november 1999 - Nortel Networks gaat het komende jaar US$400 miljoen extra investeren in haar snel groeiende productie van optische netwerken en componenten. De investering zal het aantal arbeidsplaatsen bij de onderneming met ongeveer 5000 doen toenemen en de productiecapaciteit in het jaar 2000 verdrievoudigen. De vergroting van de productie komt boven op de verdubbeling, die in het lopende jaar al werd verwezenlijkt.

De strategische investering zal de ontwikkeling en in gebruikneming van de succesvolle optische Internetsystemen van Nortel Networks aanzienlijk uitbreiden en versnellen. In Ottawa (Canada) zal een nieuwe fabriek gebouwd worden voor de vervaardiging van precisie-lasers en belangrijke optische componenten. Deze componenten zijn essentieel voor de door Nortel Networks onlangs aangekondigde volgende generatie multiplexingtechniek van golflengtescheiding in grotere spectraaldichtheden (dense wavelength division multiplexing, DWDM), die een capaciteit kan bereiken van 6,4 Terabit/s. Systemen met deze techniek zijn nog ongeevenaard en vereisen een precisieproductie, waarin uiterst kleine toleranties gehanteerd worden. Zo worden er lasers in honderden verschillende golflengten ('kleuren') toegepast, een technologie waarmee Nortel Networks de andere producenten voor is. Daarnaast vraagt het beheer van de bitstroom per 'kleurkanaal' om speciaal aangepaste technieken. Nortel Networks heeft veel ervaring in het bieden van 'end-to-end'-oplossingen voor optische Internetverbindingen en in de daarbij behorende professionele dienstverlening, zoals ondernemingsplanning, installatie en systeemintegratie.

Ook in Montreal (Canada) zal een nieuwe vestiging in gebruik genomen worden. Bestaande 'campussen' in Paignton (UK) en Monkstown (Noord Ierland) zullen uitgebreid worden. De afdelingen bevoorrading en klantenservice in de vestigingen te Atlanta, Georgia (VS) en Raleigh, North Carolina (VS) zullen eveneens vergroot worden.
De vraag om meer Internet-capaciteit neemt sterk toe door de explosieve groei van het aantal gebruikers, maar bovendien zal snel Internet (high performance Internet) via glasvezelverbindingen de komende jaren met een grote uitbreiding van de functionaliteit (bijvoorbeeld e-Business, audio/video) eveneens een enorme capaciteitstoename vereisen. Nortel Networks is als marktleider bezig haar voorsprong op de concurrentie voor de langere termijn zeker te stellen.
De verwachte marktgroei voor optische netwerken en componenten is ruim 50% per jaar; in 2001 zal meer dan 35 miljard US-dollar in deze markt omgezet worden.

Nadere details over het investeringsplan
wereldwijde investeringen: Nortel Networks verwacht US$143 miljoen te investeren in de regio Ottawa, US$82 miljoen in het Montreal-gebied en US$105 miljoen te verdelen tussen Paignton en Monkstown; de resterende US$70 miljoen, tenslotte, zal voornamelijk in de Verenigde Staten besteed worden.
OPTera Optische netwerken en componenten: de investeringen betreffen productiefaciliteiten voor optische systemen en componenten als DWDM-lasers, breedbandontvangers en hogesnelheidsschakelingen. Deze hoogwaardige componenten maken deel uit van het leveringsprogramma optische componenten en vormen een aanvulling van bestaande, door derden aangeleverde, producten. De belangrijkste investeringen worden hier gedaan in Ottawa, alwaar een fabriek met een oppervlakte van 11600 m2 gebouwd wordt, en in Paignton, waar de bestaande 'campus' uitgebreid wordt. systeemintegratie: om te voorzien in de vraag naar optische netwerkproducten van Nortel Networks, zal de nu aangekondigde investering de huidige productiecapaciteit voor deze systemen verdrievoudigen. De productie in de systeemhuizen te St.Laurent (Montreal, Canada) en Monkstown (Noord Ierland) zal vergroot worden.
Professional Services: Nortel Networks zal wereldwijd ook de mogelijkheden voor ondersteuning van de klanten uitbreiden; hierbij gaat het vooral om het ontwerpen, leveren en uitbreiden van complexe DWDM-netwerken op basis van volledig functionerend af te leveren projecten. specialistische deskundigen op het gebied van optische technologie: Door de nieuwe activiteiten zullen ongeveer 5000 volledige arbeidsplaatsen vervuld moeten worden bij systeemintegratie en testen, ontwerp, beheer van de toeleverantieketen en klantenservice. Van hen zullen 850 in Ottawa geplaatst worden, 1450 in Montreal, 1800 (samen) in Paignton en Monkstown en de overige 900 in andere locaties, voornamelijk de VS.

Nortel Networks bouwt momenteel 32 van de 40 nationale en pan-Europese optische netwerken, die de afgelopen twee jaar over de gehele wereld zijn opgezet. Deze nieuwe netwerken vormen de basis voor snel Internet, dat niet alleen een grotere snelheid biedt, maar ook een hogere betrouwbaarheid, een hoogwaardige kwaliteit en de mogelijkheden voor nieuwe zakelijke toepassingen.

Nortel Networks
Nortel Networks werkt nauw samen met klanten over de gehele wereld om voor telefonie en IP geoptimaliseerde netwerken te ontwerpen, te bouwen en in gebruik te stellen. Tot de klanten van Nortel Networks behoren prive- en beursgenoteerde ondernemingen, instellingen, Internet Service Providers, telefoonmaatschappijen, (kabel)netwerkexploitanten en openbare nutsbedrijven.

Veel van Nortel Networks' technologische innovaties worden ingezet voor toepassingen in de Formule 1 autoraces. Nortel Networks is co-sponsor van het Williams-Supertech-team.

De gewone aandelen van Nortel Networks worden verhandeld op de beurzen van New York, Toronto, Montreal, Vancouver en Londen. Nortel Networks had in 1998 een omzet van US$ 17,6 miljard; het aantal werknemers bedraagt wereldwijd ongeveer 70.000.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nortel Networks
Tom Pappas
Regional Marketing Manager Benelux
tel: +31 - (0)23 - 5673723

Of bezoek de website van Nortel Networks: www.nortelnetworks.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie