Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Perspremière IJ-muiden van Toneelgroep Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 10-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Toneelgroep Amsterdam

E-MAIL NIEUWSBRIEF TONEELGROEP AMSTERDAM
(2 wekelijkse informatie van en over Toneelgroep Amsterdam)

week 45
woensdag 10 november 1999

Perspremière IJ-muiden uitgesteld

De perspremière van IJ-muiden is uitgesteld tot woensdag 10 november in het Transformatorhuis Toneelgroep Amsterdam. Aanvankelijk zou de voorstelling op vrijdag 22 oktober in de Toneelschuur in première gaan. Op het laatste moment is besloten de première voor de pers uit te stellen. De voorstelling was er nog niet klaar voor.

Met de voorstelling IJ-muiden neemt Karin Post afscheid van haar carrière als danseres. Ze onderzoekt samen met acteur Titus Muizelaar, regisseur Jan Joris Lamers en schrijver Adriaan Morriën haar passie voor dans en beweging die immer gevoed werd door haar nieuwsgierigheid naar beeldende kunst en muziek. Nu het einde van haar carrière als danseres dichtbij is, is het tijd om terug te kijken. Wat betekende het allemaal? Ten koste waarvan is de extreme beheersing die dansen vereist eigenlijk bereikt? Aan Adriaan Morriën werd gevraagd een tekst te schrijven. Niet alleen omdat zowel hij als Karin Post in IJmuiden zijn opgegroeid, maar ook om de taal, de sensualiteit en de evocatieve kracht van zijn romans en gedichten. In deze voorstelling gaan tekst en beweging een dialoog aan met elkaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie