Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle op hondenbelasting in Almere

Datum nieuwsfeit: 11-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 290.3

11 november 1999

CONTROLE OP HONDENBELASTING IN NOVEMBER

De gemeente Almere start in november een hondencontrole. Veel hondenbezitters betalen al hondenbelasting, maar niet iedereen. Als bij de controle wordt geconstateerd dat iemand een hond in huis heeft, maar geen belasting betaalt, krijgt hij of zij een aanslag die met een boete van honderd procent is verhoogd.

Aangifte doen kan op twee manieren. Men kan langsgaan bij het loket van bureau Belastingen en Verzekeringen van de gemeente Almere. Dit loket is te vinden bij Burgerzaken, de openingstijden zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur, donderdag van 8:00 tot 20:00 uur. Aangifte doen kan ook telefonisch bij bureau Belastingen en Verzekeringen, het telefoonnummer is 5399857.

Wie heeft betaald, krijgt een hondenpenning, die aan de halsband van de hond moet worden bevestigd. Zo kunnen controleurs zien dat er aangifte is gedaan.
De hondenbelasting bedraagt f 150,00 per jaar per hond. Wie in de loop van het jaar een hond heeft of er een of meerdere bij krijgt, hoeft alleen het resterende aantal maanden te betalen. Wie voor een heel jaar heeft betaald, maar zijn hond weg doet, of verliest, krijgt het bedrag van de resterende maanden terug.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie