Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste millenniumboom in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 11-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Eerste millenniumboom in Hilversum

De gemeente Hilversum krijgt als eerste gemeente in Nederland een millenniumboom. De feestelijkheden rondom het planten van de millenniumboom vinden plaats op donderdag 11 november om 12 uur in de tuin van het raadhuis (aan de kant van de Koninginneweg).

Bomenstad krijgt extra glans

Met ruim 660 verschillende boomsoorten heeft de gemeente Hilversum het grootst gevarieerde bomenbestand van Nederland. Boomkwekerijen M. van den Oever & Zn, die de millenniumboom aan de gemeente cadeau doet, is er dan ook trots op dat de boom in Hilversum geplant mag worden. Het is de aftrap van de millenniumboom-actie. De boomkwekerij zal daarna in nog zo´n 300 gemeenten een millenniumboom planten.


1000 jaar boom

De millenniumboom is een winterlinde (Tilia cordata). Het gaat om een boom met een stam van 1 meter 20 en 16 meter hoog. De boom is nu zo´n 60 jaar oud en kan, als het meezit, zo´n 1000 jaar worden. De lindeboom is namelijk een boom die in staat is om zich inwending te verjongen. In het plantsoen van het raadhuis krijgt de boom voorlopig de ruimte, misschien wel om door te groeien tot het jaar 3000.

Ceremonie

De feestelijke bijeenkomst wordt geleid door dhr. J. Dekker, directeur van de dienst Gemeentewerken. Tijdens de officiële ceremonie op 11 november zal de boom met een telekraan in het plantgat in de tuin van het raadhuis worden gehesen. Wethouder Heller van milieu zal de boom officieel in ontvangst nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie