Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dagelijkse autocolumn door Carlo Brantsen

Datum nieuwsfeit: 11-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dagelijkse autocolumn door Carlo Brantsen

(11 November 1999)

Voor Business Nieuws radio:

Ik wéét het niet luisteraars, ik wéét het niet met die VVN, oftewel met Veilig Verkeer Nederland. Die club zal best wel bestaansrecht hebben en ook best wel goeie dingen doen met al die miljoenen die ze jaarlijks ontvangt, maar verder ik weet het niet. Neem nou dat idee waarover ik in de krant las: Veilig Verkeer Nederland vindt dat alcoholische dranken in prijs moeten worden verhoogd en dat de prijs van frisdrank dan omlaag moet. En waarom? Omdat dan het alcoholgebruik in het verkeer wordt teruggedrongen, volgens VVN. Tja, en als ik dat zo lees dan denk ik van zou dat nou echt zo zijn? Zou een prijsverhoging van dertig cent op een fles wijn nou écht meehelpen om het aantal mensen dat met een slok op achter het stuur kruipt, omlaag te brengen? Ik vrees van niet luisteraars. Net zo min als het lukt om de mensen minder te laten rijden door het omhoog gooien van de brandstofaccijns. En ik heb telkens maar het idee dat Veilig Verkeer Nederland dat allemaal óók heel goed weet. Maar dat VVN zich van tijd tot tijd een beetje wil profileren, zich een beetje wil waar-maken. In de eerste plaats tegenover de overheid, die jaarlijks zeven miljoen gulden doneert, en in de tweede plaats tegenover de leden, die elk jaar twee miljoen gulden ophoesten.
Ach, misschien is het beter dat Veilig Verkeer Nederland zich gaat bezighouden met écht belangrijke vraagstukken. Want dat van die accijnsverhoging op drank, heeft het gehalte van een Maij-Weggen-achtige, losse flodder, waar geen mens iets mee kan

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie