Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prodi ontkent aanval op Nederlands Drugsbeleid

Datum nieuwsfeit: 11-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Europa : Nieuws uit het Europarlement

Nieuws uit het Europarlement

Brussel, 10 november 1999

Prodi ontkent aanval op Nederlands Drugsbeleid

Commissievoorzitter Prodi ontkent een aanval te hebben geopend op het Nederlands drugsbeleid. Hij heeft nooit specifiek over Nederland gesproken. Dit zei hij vandaag in reactie op vragen van Hanja Maij-Weggen tijdens het wekelijks debat met het Europees Parlement. Volgens Prodi is er in de praktijk sprake van een interne markt voor de handel van drugs. Dit vraagt om coördinatie van beleid en zelfs om een gemeenschappelijk beleid en hij overweegt hierover voorstellen in te dienen bij het Europees parlement.

Vanwege de onduidelijkheid over zijn uitspraken heeft Hanja Maij-Weggen niet eerder willen reageren. "Zomaar iets roepen op basis van vage geruchten is niet mijn stijl" aldus Maij.

Maij-Weggen: "Overigens steun ik de uitspraken van Prodi. Het standpunt van de CDA-delegatie is hierover helder. Het drugsbeleid moet worden geharmoniseerd. Door het gedoogbeleid importeert Nederland buitenlandse drugsproblemen. Immers, de grenzen zijn ook voor de drugsrunners open. Bij de noodzakelijke harmonisatie kunnen de andere landen van de EU veel leren van de Nederlandse ervaringen met betrekking tot verslaafdenzorg.
Aan de andere kant zal Nederland moeten opschuiven naar de andere lidstaten voor wat betreft de strafrechtelijke aanpak van productie en verkoop van drugs. Tot slot heeft naar onze mening het gedoogbeleid haar langste tijd gehad."

Meer bijzonderheden:
woorvoerder: Hanja Maij-Weggen. telefoon 00-32 2 284 5867 Eduard Slootweg, voorlichter EVP-ED fractie. telefoon 00-32 75 721 280

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie