Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechter erkent zeggenschap CJO over oorlogspolissen

Datum nieuwsfeit: 11-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RECHTER STELT CENTRAAL JOODS OVERLEG EN VERBOND VAN VERZEKERAARS IN HET GELIJK INZAKE DE OVEREENKOMST OORLOGSPOLISSEN

Vandaag hebben het Centraal Joods Overleg (CJO) en het Verbond van Verzekeraars hun handtekening gezet onder de overeenkomst over de afhandeling van levensverzekeringen van in de Tweede Wereldoorlog vervolgde Joden. Beide organisaties hebben verheugd gereageerd op de uitspraak van de President van de Rechtbank te Amsterdam waarin de vordering in kort geding wordt afgewezen om de overeenkomst niet te ondertekenen.

In de uitspraak bevestigde de rechter dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan het voornemen van het CJO dat de oorlogsslachtoffers zelf de bestemming kunnen bepalen van het bedrag van 25 miljoen gulden dat het Verbond ter beschikking stelt aan de Joodse gemeenschap. Hiervoor zal een bindend referendum worden georganiseerd onder de Joodse oorlogsslachtoffers.

Van belang is eveneens dat de rechtbank heeft vastgesteld dat het Centraal Joods Overleg de Joodse gemeenschap in Nederland in brede lagen kan vertegenwoordigen en voor de regeling met het Verbond de meest geëigende instantie is.

Den Haag, 11 november 1999

Persinformatie
Centraal Joods Overleg
drs. R. Naftaniel
tel. 070 - 364 68 62

Verbond van Verzekeraars
drs. W. Terwisscha
tel. 070 - 333 86 75

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie