Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oplossingen voor schade Saendelft Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

GEMEENTE ZAANSTAD EN MARKT-

PARTIJEN VINDEN OPLOSSINGEN VOOR SCHADE SAENDELFT

De gemeente Zaanstad en Forbo Krommenie BV sloten 19 oktober jl. een convenant over het bestemmingsplan Saendelft. In de daaropvolgende periode is er druk overleg gevoerd tussen de gemeente Zaanstad en de marktpartijen om te komen tot een schaderegeling als gevolg van het wijzigen van het bestemmingsplan.
Beide partijen zijn er in geslaagd oplossingen voor de schadeproblemen te vinden.

Er zijn echter een aantal voorbehouden. Zo moet de gemeenteraad op 18 november instemmen met de overeenkomst met Forbo Krommenie en met de voorgestelde schaderegelingen in de aanvullende overeenkomst met de marktpartijen. Een ander voorbehoud is dat er geen beroep zal worden gedaan op de ontbindende voorwaarden uit de overeenkomst tussen de gemeente Zaanstad en Forbo Krommenie en de bouw van de woningen daadwerkelijk kan worden hervat.

Verschillende soorten kosten
De kosten die samenhangen met de wijziging van het bestemmingsplan zullen ten laste worden gebracht van de grondexploitatie vand GEM Saendelft C.V. Deloitte & Touche is gevraagd als bemiddelaar op te treden en advies uit te brengen over de hoogte van de kosten die voor vergoeding in aanmerking te komen. Het gaat hier om de volgende kosten:

* de afknapkosten voor de 290 woningen die niet zullen worden gebouwd;

* de kosten als gevolg van de vertraagde realisering van de woningen in 'slag 2' en 'slag 3' in fase 1.

* de kosten van de kopersregeling met kopers van woningen in 'slag 1' van fase 1.

Kopersregeling
Om te voorkomen dat kopers onredelijke schade zouden leiden, wordt de volgende regeling voorgesteld:

* De kopersregeling is van toepassing op de 109 kopers van de vrije sectorwoningen en 41 kopers van sociale koopwoningen in 'slag 1' van fase 1 en is geldig tot en met 31 december 2002.
* Kopers van sociale koopwoningen in Slag 1 worden eenmalig als eerste in de gelegenheid gesteld om een vervangende sociale koopwoning te kopen in Fase 2. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke prijs.

* Kopers van vrije sectorwoningen in Slag 1 worden eenmalig als eerste in de gelegenheid gesteld om een vervangende vrije sectorwoning te kiezen in het resterende deel van Fase 1 (slag 2 of slag 3) danwel uit de vrije sector woningen die tot en met 31 december 2002 in de verkoop worden gebracht. Alle woningen zullen tegen marktconforme prijzen worden aangeboden.
* Aan de kopers van vrije sector koopwoningen in Slag 1 wordt een zogenaamde 'woonbon' aangeboden. Deze bon vertegenwoordigt een bedrag gelijk aan 20% van de vrij op naamprijs van de oorspronkelijke gekochte woning. Deze bon is persoonlijk en niet overdraagbaar. De bon kan bij elke verkopende partij worden ingeleverd.

* OGS zal kopers van woningen die reeds zijn ontbonden of niet in werking zijn getreden, vervangende overeenkomsten aanbieden.

Zaanstad, 12 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie