Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Storagetek levert nieuwe fibre channel tape libraries

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STORAGETEK LEVERT NIEUWE FIBRE CHANNEL TAPE LIBRARIES DIRECT IN OPEN SAN'S KUNNEN WORDEN OPGENOMEN

Toonaangevende IT-bedrijven geven StorageTek opdracht bij bouw open SAN's

XX november 1999 - StorageTek™ (Storage Technology Corp.) kondigt de nieuwe Aegis Tape Libraries an, die een geavanceerde wijze van informatiemanagement in omgevingen met meerdere systeemplatforms mogelijk maken. Zowel traditionele als e-commerce bedrijven kunnen grote concurrentievoordelen behalen met de nieuwste StorageTek Tape Libraries. Het eerste lid van de nieuwe Aegis familie is de L700 Tape Library.

De Aegis Tape Libraries zijn volgens een nieuwe, flexibele lay-out gebouwd en kunnen onder meer worden voorzien van de eveneens nieuwe 9840 Fibre Channel tapedrive. Dat maakt de nieuwe Aegis Tape Libraries tot de eerste volledig met Fibre Channel uitgeruste bibliotheken ter wereld. Door deze combinatie speelt tape voortaan een aanzienlijk belangrijker rol in de dataopslag: behalve als direct aangesloten dataopslagsystemen zijn de Aegis Tape Libraries ook zeer geschikt om in open SAN-omgevingen te worden opgenomen. De eerste inmiddels gesloten, langlopende OEM-overeenkomsten met toonaangevende IT-bedrijven en de al gesloten contracten met wederverkopers geven aan dat de Aegis familie zeer snel zijn plaats op de markt heeft veroverd.

"Sun en StorageTek werken zeer nauw samen om de toegankelijkheid van datanetwerkopslag te verbeteren. Dat is een van de doelstellingen in de wederzijdse OEM-overeenkomst die we deze zomer hebben gesloten," aldus Jeff Allen, vice-president Marketing van Sun Microsystems Network Storage. "StorageTek's aankondiging van de L700 Tape Library vormt een belangrijke stap in ons gemeenschappelijk streven om oplossingen voor open datanetwerkopslag te ontwikkelen, die onze klanten tot ver in het nieuwe millennium zullen helpen."

De komst van Fibre Channel SAN's verbetert de positie van dataopslag als oplossing voor e-business flink en zal ook leiden tot extra vraag naar de nieuwe Tape Libraries. Het Internet is de centrale motor voor e-commerce geworden. De spelers in deze markt rekenen erop dat hun netwerken 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zijn om hun bedrijfskritische applicaties te draaien en grote hoeveelheden digitale tekst en beeld te verwerken. Met de Fibre Channel hogesnelheidsverbinding in plaats van de traditionele SCSI-aansluiting zijn de nieuwe intelligente Tape Libraries van StorageTek ontworpen voor een SAN-omgeving. Hierdoor kunnen ondernemingen en andere organisaties hun databestanden sneller en op grotere afstand beheren. Als leverancier van complete SAN-oplossingen breidt StorageTek zijn productlijn uit met deze Tape Libraries om het dataopslagbeheer te stroomlijnen, de dataopslagruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken en de prestaties van bedrijven met een e-business te optimaliseren.

"HP ondersteunt met genoegen StorageTek's beleid om toonaangevende dataopslag met grote beschikbaarheid te leveren aan klanten die overschakelen op Fibre Channel en Storage Area Networking," zei David Scott, Hewlett Packard's general manager voor Extended Platform Storage Operation.

"Deze aankondiging is gericht op de mogelijkheden die SAN's bieden," verklaarde Bob Amatruda, senior analyst voor Tape and Removable Storage bij International Data Corp. (IDC). "StorageTek's Aegis familie vormt een open bandbibliotheekoplossing die niet afhankelijk is van de toegepaste soort tapetechniek. Bovendien zal de Fibre Channel aansluiting het beheer van de geautomatiseerde tapeverwerking over het netwerk vergemakkelijken."

Intelligente software-'agenten' in de nieuwe familie van Tape Libraries van StorageTek verzamelen statistische gebruiksgegevens en andere essentiële informatie die gemakkelijk op afstand kunnen worden bekeken via een web browser zoals Netscape Navigator. StorageTek levert de eerste en enige bandbibliotheken die zijn gecertificeerd voor gebruik met systeembeheer-software. De certificatie voor Unicenter TNG van Computer Associates en OpenView van HP is afgerond, de certificering voor Tivoli NetView vindt op dit moment plaats.

De nieuwe StorageTek Tape Libraries zijn als enige in staat om systeembeheergegevens over interne netwerken uit te wisselen. Zo kunnen gebruikers hun kosten voor dataopslagbeheer aanzienlijk verlagen door het vereenvoudigen en centraliseren van hun SAN-management. Het probleem van het wereldwijde tekort aan IT-personeel wordt minder voelbaar doordat flexibel met verschillende applicatieprogramma's wordt samengewerkt. Zo kunnen ondernemingen hun zaken met automatiseringstechniek ondersteunen in plaats van de ondernemingsgroei erdoor te laten beperken.

StorageTek is drijfveer achter wijzigende rol van bandbibliotheken Van oudsher archiveren ondernemingen hun gegevens als back-up in bandbibliotheken en slaan zij hun bedrijfskritische data op disk op. Door de jarenlange stroom van innovaties in bandautomatisering en robottechniek, baanbrekende tape drive-techniek en hogesnelheidsverbindingen met Fibre Channel heeft StorageTek de marktperceptie van bandbibliotheken aanzienlijk veranderd. Nu ziet men bandbibliotheken als primair dataopslagmedium, waarmee de stijgende dataopslagkosten goed onder controle kunnen worden gehouden. Daarmee is tape van een eenvoudig hulpmiddel een essentieel bedrijfsmiddel geworden om digitale tekst, videobeelden, Röntgen-beelden, gegevens afkomstig uit e-business en andere cruciale, vaak geraadpleegde informatie op te slaan.

De Aegis familie van Tape Libraries zal ook de Fibre Channel versie van StorageTek's baanbrekende 9840 tape drive ondersteunen. Met zijn inzetbaarheid van desktop tot mainframe verkleint de 9840-techniek het gat tussen de prijs/prestatie-verhoudingen van disk en tape voor veeleisende omgevingen waarin data vaak worden opgevraagd. De beta-tests van de 9840 met Fibre Channel worden op dit moment afgerond, waardoor deze nog dit jaar beschikbaar wordt. Hij zal dan een sleutelpositie bekleden in de eerste volledig met Fibre Channel uitgeruste bandbibliotheken ter wereld. Met Fibre Channel van begin tot eind bieden dataopslagsystemen op tape de gebruikers geweldige nieuwe mogelijkheden, zoals de aanzienlijk grotere afstanden tussen computer en dataopslag en het delen van drives tussen verschillende operation systems zoals UNIX en Windows NT.

Behalve hoge prestaties en verregaande robotautomatisering bieden de nieuwe Tape Libraries ook de mogelijkheid een mix van verschillende bandsoorten en tapedrives te gebruiken, inclusief StorageTek's 9840, Quantum's Digital Linear Tape (DLT/Super DLT) en Ultrium (LTO). Verder zijn 'hot swaps' mogelijk, zodat de Tape Library operationeel kan blijven terwijl drives, fans of power supply's worden vervangen: zo is 24-uurs gebruik gegarandeerd. De geavanceerde robottechniek in de bandbibliotheken maakt een aanzienlijk groter aantal malen in- en uitladen van de tape cartridges per uur mogelijk terwijl het benodigde onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Hierdoor is optimale beschikbaarheid van de data gewaarborgd.

"StorageTek heeft de lat een flink stuk hoger gelegd ten opzichte van de huidige SAN-normen," aldus Joan Wrabetz, vice-president en general manager van SAN Operations bij StorageTek. "Deze Fibre Channel Tape Libraries geven aan hoezeer StorageTek voorop loopt op de SAN-markt. De acceptatie door onze OEM-partners zoals Sun en HP onderstreept deze realiteit, want ook zij zien StorageTek als primaire leverancier van de SAN-bouwstenen waarmee zij willen voldoen aan de behoeften van hun klanten bij e-business initiatieven."

Levering
De eerste uit de StorageTek Aegis serie, de L700 Tape Library, heeft een opslagcapaciteit van maximaal 27,6 terabyte (TB) en is bedoeld voor gebruikers van grote, verspreide UNIX en Windows NT systeemomgevingen. De L700 biedt plaats aan maximaal twaalf 9840 tape drives of twintig DLT/Super DLT drives en is ook voorbereid op installatie van maximaal twintig Ultrium drives. StorageTek's Aegis Tape Libraries maken tevens het gebruik van verschillende tapesoorten door elkaar mogelijk. Met een mix van genoemde systemen kan in één bandbibliotheek worden voldaan aan de behoefte van verschillende applicaties en/of operation systems. De L700 Tape Library is met onmiddellijke ingang leverbaar, zowel direct via StorageTek als via het indirecte verkoopkanaal.

Over StorageTek
StorageTek is leverancier van open datanetwerkopslag. De producten en diensten van het bedrijf worden gebruikt voor opslag, transport en verzekering van meer dan 100 petabytes van 's werelds informatie, van mainframe data naar client/server applicaties tot video-, audio- en beeldmateriaal. Storage Technology Corp. is gevestigd in Louisville, Colorado USA en had over 1998 een totale winstbijdrage van $198 miljoen en een omzet van $2.3 miljard. Informatie over StorageTek is beschikbaar op het World Wide Web op www.storagetek.nl.

# # #

TRADEMARKS: StorageTek and "Open, intelligent and integrated" are trademarks of Storage Technology Corporation. All other products or company names mentioned are used for identification purposes only, and may be trademarks to their respective owners.

Voor meer informatie:
Elsemiek Vreeburg Cora van Muiswinkel
StorageTek Nederland B.V. Applied Communications Tel. 0347 323733 Tel. 020 5313733
(Elsemiek_vreeburg@stortek.com) (cora@appliedcom.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...