Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie historische marktfoto's in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Opstelten opent expositie historische marktfoto's

Burgemeester Ivo Opstelten opent vrijdagmiddag 12 november om 17.00 uur de fotoexpositie 'Markten in Rotterdam' in de Archiefwinkel. Deze expositie is samengesteld ter gelegenheid van 700 jaar markten in Rotterdam en bestaat uit historische marktfoto's uit het Gemeente-archief en recente foto's van de markten in Rotterdam van fotograaf Jan van der Ploeg.
Ook in de Centrale Bibliotheek is een tentoonstelling te bezichtigen met de markt als onderwerp onder de titel: 'Marktarchitectuur op en rondom de Binnenrotte'.

In 1299 verleende Wolfert van Borselen het eerste recht om markten te organiseren aan de monding van de Rotte. Ter gelegenheid zijn bovenstaande exposities ingericht. Tevens is er een fotoboek samengesteld 'Rotterdam, het zal je Markt maar Wezen' met foto's van Jan van der Ploeg en tekst van Hans van der Sloot.

De expositie 'Markten in Rotterdam' wordt gehouden van 12 november 1999 tot en met 12 maart 2000 in de Archiefwinkel, Coolsingel 91 in Rotterdam. Openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag 11.00 tot 17.00 uur.
De tentoonstelling 'Marktarchitectuur op en rondom de Binnenrotte' in de Centrale Bibliotheek is van 8 november tot en met 12 december 1999 te bezichtigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie