Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Opstelten opent expositie Markten in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten opent expositie 'Markten in Rotterdam'

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent vrijdag 12 november om 17.00 uur in de Archiefwinkel aan de Coolsingel 91 de foto-expositie 'Markten in Rotterdam'. De expositie wordt gehouden naar aanleiding van het feit dat Wolfert van Borselen 700 jaar geleden, in 1299, het eerste recht gaf om markten te organiseren aan de monding van de Rotte. In de Centrale Bibliotheek wordt de tandemtentoonstelling 'Marktarchitectuur op en rondom de Binnenrotte' gehouden.
'Markten in Rotterdam' is samengesteld door het hoofd Educatie van het Gemeentearchief Rotterdam, Alex van der Woel en fotograaf Jan van der Ploeg. Ter gelegenheid van de expositie wordt ook het fotoboek 'Rotterdam, het zal je Markt maar Wezen, 700 jaar markten aan de Rotte', met foto's van Jan van der Ploeg en teksten van Hans van der Sloot, officieel aangeboden aan de burgemeester en aan wethouder Hans Simons (o.m. Economische Zaken).
(Voor meer informatie: Dienst Marktwezen, dhr. K. van der Poel, tel. 010 - 44 08 76.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie