Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premier Kok reikt prijs uit aan Ondernemer van de Eeuw

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


NCD

KOK REIKT PRIJS UIT AAN ONDERNEMER VAN DE EEUW

UITNODIGING VOOR DE PERS

Minister-President Kok reikt prijs uit aan Ondernemer van de Eeuw

Op 12 november aanstaande maakt Minister-President Wim Kok tijdens een NCD-Gala in de Grote Kerk in Den Haag bekend wie zich voortaan Ondernemer van de Eeuw mag noemen. De uitverkiezing is een initiatief van het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen en het tijdschrift ELAN. De prijs bestaat uit een bronzen reliëf van kunstenaar Lancelot Samson en komt te staan op het Ministerie van Economische Zaken.

Aan de verkiezing is veel research vooraf gegaan, hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in een Top 100 van Nederlandse entrepreneurs van wereldklasse. Lezers van ELAN (lees: directeuren, commissarissen, analisten en journalisten) werden vervolgens uitgenodigd om een eigen Top 10 in te sturen. Honderden antwoordkaarten zijn hierop binnengekomen. Vervolgens is een vakjury onder voorzitterschap van de heer Andriessen, voormalig minister van Economische Zaken, aan de slag gegaan om aan de hand van dit resultaat en een aantal selectiecriteria te komen tot één winnaar. De jury bestond naast de heer Andriessen onder andere uit de heren Wijers, Winsemius en Stekelenburg.

Het NCD-Gala zal worden bijgewoond door honderden directeuren, waaronder ook een aantal genomineerden. Enkele bekende namen die deze avond te gast zijn: Joop van den Ende, Albert Heijn, Gerrit van der Valk, Jan Zeeman, Cees van der Hoeven, Willem van Kooten, Andrew Land, Arie Maas, Joep van den Nieuwenhuyzen, Frits Philips, Ton Risseeuw, Frits Goldschmeding en Cor Boonstra. And the winner is...

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie