Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vrijdag 12 November

AUTOBESTUURDER ONDER TAPIJTROLLEN

Donderdagmiddag deed zich op de Pastoor van Haarenstraat in Mariaheide een aanrijding voor waar drie auto's en een BBA-bus bij betrokken waren. Niemand raakte gewond. De aanrijding ontstond toen een onbekend gebleven autobestuurder linksaf de Nieuwe Veldenweg in wilde slaan terwijl dit verboden is. Een bestelbus, bestuurd door een 20-jarige man uit Nijnsel, geladen met tapijtrollen stopte achter de auto en een derde automobilist ook. Dit was een 31-jarige man uit Uden. Achter deze drie auto's naderde een bus van de BBA die bestuurd werd door een 37-jarige chauffeur uit Den Bosch. De bus tikte de derde auto waarop deze onder de uitstekende tapijtrollen van het busje schoof. Tenslotte botste een vierde auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Heeswijk-Dinther, op de BBA-bus. De auto van de man uit Heeswijk-Dinther raakte total-loss, de andere voertuigen liepen schade op. De inzittenden van de bus konden even later overstappen in een andere bus. De foute afslaander, de veroorzaker van het ongeval, is doorgereden.

FLINKE SCHADE BIJ AANRIJDING PEELWEG

Op de Graspeel in Zeeland botste donderdagmiddag een 38-jarige autobestuurder uit Boekel op de kruising met Peelweg tegen de auto van een 53-jarige man uit Cuijk die op de Peelweg reed. De man uit Boekel verleende geen voorrang. Beide auto's liepen flinke schade op, de Boekelaar raakte licht gewond aan zijn hoofd. Hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis in Veghel. Achteraf bleek dat de man schrammen op zijn hoofd had opgelopen en enkele kneuzingen.

GEEN VOORRANG

Donderdagavond wilde een 56-jarige autobestuurder vanuit de Handelslaan in Uden de Energielaan oversteken. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 19-jarige man uit Volkel die op dat moment op de Industrielaan reed. De Bolkelaar liep door de aanrijding hoofd-en nekletsel op. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

WONINGINBRAAK

In een woning aan de Eikenwal in Uden is donderdagavond ingebroken. Na het vernielen van een klapraam nam de dader twee video's mee, alsmede een portemonnee met enkele honderden guldens een gouden trouwring en een mobiele telefoon.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

De politie heeft donderdag rond 18.00 uur op de Markt in Uden een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw, die hoogzwanger was, had even tevoren uit een winkel aan de Sacramentsweg in Uden kleding gestolen. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte de afgelopen maanden tientallen winkeldiefstallen te hebben gepleegd in diverse plaatsen in Nederland. De vrouw kocht en stal meestal twee dezelfde kledingstukken. Later bracht zij dan het gekochte kledingstuk weer terug naar de winkel. Vaak zei ze dan de bon niet meer te hebben ern vervolgens leverde zij het gestolen kledingstuk in een ander filiaal weer in met de aankoopbon van het gekochte goed. De vrouw had hierbij een bepaalde winkelketen voor ogen die filialen heeft in heel Nederland. Zo stal zij in Rotterdam, Zwolle, Utrecht en was zij donderdagmorgen in Oss. Na Oss kwam Uden aan de beurt waar zij voor f.250,-- aan kleding stal en tegen de lamp liep. Bij haar aanhouding had zij, naast een kniptang en een stanleymes, ook gestolen kleding bij zich. Het geld dat de vrouw door de trucs verdiende ging op aan casinobezoek en baybkleding. Zij is in verzekering gesteld.

AUTO'S OPENGEBROKEN

Vanmorgen zijn op een bedrijfsterrein aan de Belgenlaan in Uden vijf auto's opengebroken. Terwijl de eigenaren aan het werk waren zag een onbekende kans uit de auto's onder andere een c.d.speler en c.d.'s weg te nemen. Alle aangiftes zijn op dit moment nog niet opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie