Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie houdt in Winschoten brandstichter aan

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Winschoten 11/12/99

Brandstichter aangehouden/
Vrijdag, 12 november 1999

De politie heeft een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden voor de brand gisteravond in een woning aan de Zeeheldenstraat in Winschoten. De man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en verklaarde vervolgens ook verantwoordelijk te zijn geweest voor nog twee branden de afgelopen week. Hij is ingesloten en wordt maandag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Na een buurtonderzoek gisteravond kon de politie vanmiddag met toestemmening van de Officier van Justitie de man buiten heterdaad aanhouden. De man verklaarde gisteravond te hebben ingebroken in de woning aan de Zeeheldenstraat maar schrok toen hij boven de 82-jarige bewoner zag slapen. Vervolgens ging hij naar de woonkamer en stak de gordijnen in de brand en zette in de keuken de gaspitten open. Daarna vluchtte hij achter langs de woning uit. Terwijl de brandweer de bewoner redde en de brand bluste stond de man tussen het belangstellende publiek.
Het 82-jarige slachtoffer, die gisteravond ter observatie in een ziekenhuis in Winschoten is opgenomen is vandaag weer ontslagen. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Nog twee branden

De man heeft tijdens het verhoor tevens verklaard dat hij nog twee branden de afgelopen week heeft gesticht. Op 7 november stak hij ook al in de Zeeheldenstraat een leegstaande woning in brand. Daarnaast verklaarde de man verantwoordelijk te zijn voor de brand op 9 november in de school aan Hortensiastraat.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie