Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie-oproep van WSW-werkgroep van de SP

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Oproep van Jef Kleijnen, voorzitter van de WSW-werkgroep van de SP:

Sla de politiek om de oren met de praktijk!

Beste collega,

Is het allemaal rozengeur in de sociale werkvoorziening? Of ruikt het naar angstzweet, vanwege de vrees dat er in de toekomst nóg minder rekening gehouden wordt met de mensen?

Het is de bedoeling dat de landelijke politiek binnenkort over de sociale werkvoorziening praat. Ik ben bang dat het dan vooral gaat om de vraag: hoe kunnen de bedrijven nog goedkoper werken? Terwijl de discussie juist moet gaan over de positie van de WSW'ers. Als voorzitter van de WSW-werkgroep van de SP (Socialistische Partij) hoor ik steeds meer klachten van collega's. Over de toenemende werkdruk, de manier van leidinggeven, het negeren van handicaps, het ontbreken van doorstromingsmogelijkheden en helaas ook gewoon het treiteren van mensen.

Ik vind dat we de politiek maar eens met deze praktijk om de oren moeten slaan. En daarvoor vraag ik uw medewerking, in uw eigen belang. We willen de klachten uit het hele land verzamelen in een zwartboek, en dat aanbieden aan de politici. Zodat ze in het debat niet meer kunnen zeggen `daar wist ik niets van'.

U kunt op twee manieren meedoen. Op deze site vindt u een enquêteformulier. Dat kunt u invullen en verzenden. En u kunt uw ervaringen mondeling kwijt. In de week van dinsdag 16 november tot en met vrijdag 19 november kunt u 's avonds tussen 18.00 en 21.00 uur bellen met nummer 0900 202 52 70 (22 cent per minuut). U wordt dan automatisch doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde klachtenmeldpunt. Daar wordt u te woord gestaan door mensen van de SP die uitstekend weten wat er speelt binnen de sociale werkvoorziening.

De mensen moeten centraal komen te staan in de SW-bedrijven. Niet de omzet- en winstcijfers. Daarom is het van belang dat er veel reacties binnenkomen. Want alleen dan kunnen we een krachtig signaal afgeven. Doe ook mee, en vertel uw ervaringen of vul de enquête in. Ik reken op u!

Met vriendelijke groet,

Jef Kleijnen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie