Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zoetermeer krijgt hoogste kantoor van Nederland

Datum nieuwsfeit: 12-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Stadsnieuws


12 november 1999

Zoetermeer krijgt hoogste kantoor van Nederland

Aan het Plein van de Verenigde Naties, vlak langs de A12, komt een kantoortoren te staan van 158 meter hoog. Daarmee wordt de toren de hoogste van Nederland. De gemeente Zoetermeer maakte dit, in samenwerking met de marktpartijen, vorige week bekend tijdens een persconferentie in het Golden Tulip Zoetermeer hotel.

Daar werd ook de naam - de Hollandse Meester - van het kantoorpand bekendgemaakt. Woordvoerders waren burgemeester dr. L. van Leeuwen, wethouder economische zaken Paul H.M. Scheffer en Rob J. Willemsen namens Willemsen Minderman Vastgoedontwikkeling B.V. en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling C.V.

Schilders

De Zoetermeerse wolkenkrabber is een ontwerp van de Nederlandse Amerikaan Steevensz van architectenbureau PPKS in Chicago. Het slanke en hoge gebouw moet ruim 30.000 m2 kantoor-, congres- en winkelruimte bieden aan nieuwe zakelijke gebruikers.
"Nederland geniet internationale bekendheid dankzij de Hollandse schilders. De naam Hollandse Meester is als het ware een eerbetoon aan hen. Het staat voor originaliteit, zeldzaamheid en een zekere klasse en geeft het gebouw een eigen karakter. De Hollandse Meester is een meesterwerk van architectuur en lef waarmee we in Zoetermeer voor de dag kunnen komen. Dit vernieuwende vastgoedproject starten we samen met ervaren ontwikkelaars Willemsen Minderman Vastgoedontwikkeling B.V. en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling CV, een onderneming met ABN AMRO.", aldus wethouder economische zaken, Paul Scheffer.

Huurders

De ontwikkelaars van De Hollandse Meester zijn al volop bezig met de onderhandelingen met toekomstige huurders, en die lopen volgens Rob Willemsen van Willemsen Minderman Vastgoedontwikkeling B.V. "voorspoedig". "Er is nu - in de ontwerpfase - reeds veel animo voor het project" aldus Minderman. Eind volgend jaar zal volgens planning de bouw beginnen en in 2003 moet de toren gereed zijn.


--------------------------------------------------------------------------- Gemeente Zoetermeer © november 1999

Last update: 11 november 1999 (12:46)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie