Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNMG introduceert Dokter in de Klas

Datum nieuwsfeit: 13-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNMG

Wie wil een dokter in de klas?

KNMG-bericht van 13 augustus 1999

Naar de dokter gaan doe je niet voor je plezier. Met het project 'Dokter in de klas' probeert de 150-jarige KNMG de angst voor de dokter weg te nemen.

Door een enthousiaste dokter te laten vertellen over wat zij/hij zoal doet en kinderen op hun beurt vragen te laten stellen kunnen wellicht wat vooroordelen worden geslecht. 3500 Artsen staan te trappelen om hun kunsten te vertonen op een basisschool bij hen in de buurt, nu is de beurt aan scholen om hun interesse kenbaar te maken. Wilt u een dokter in de klas?

Dit initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst maakt onderdeel uit van het 150-jarig jubileum van de artsenfederatie. Bij de KNMG zijn ruim 27.000 huisartsen, specialisten, sociaal geneeskundigen en studenten geneeskunde aangesloten. Onderdeel van het jubileum is 'het geschenk aan de samenleving'. Middels het project 'Dokter in de klas' en een eigen website voor jongeren voor het voortgezet onderwijs hoopt de KNMG de jeugd te wijzen op het belang van een goede gezondheidszorg.

De scholen kunnen gratis gebruikmaken van dit unieke KNMG-aanbod. De KNMG zorgt voor een leshandboek en een tijdschrift dat de kinderen na afloop mee naar huis kunnen nemen met leuke weetjes en opdrachten. En natuurlijk levert de KNMG de gegevens van de arts aan die samen met de onderwijzer een interessante gastles gaat verzorgen. Het enige dat de leerkracht hoeft te doen is het doorlezen van het overzichtelijke leshandboek, samengesteld door de Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) en het voeren van een voorbereidingsgesprek met de arts. In dat gesprek kunnen onderwerpen besproken worden als: wanneer komt de arts, waar gaat de les over en wat is de rol van leerkracht?

De KNMG stelt de leerkracht graag in de gelegenheid de gastles optimaal in haar/zijn eigen programma in te passen. Scholen kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de projectleider van Dokter in de Klas, Albert Burema (030-2823827). Ook krijgen scholen in september een uitgebreide brief met informatie en een aanmeldingsformulier.

Het project start officieel op 13 november 1999, de dag dat de KNMG zijn jubileum viert met een groot artsencongres in Den Haag. Eregasten zijn Prinses Margriet en minister Borst van WVC. De 'Dokter in de klas'-artsen zijn vanaf die datum voor een gastles beschikbaar.

© copyright KNMG 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie