Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dinosaurs, Ammonites & Asteroids in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dinosaurs, Ammonites & Asteroids

Datum: 13 november 1999

Van zaterdag 13 november tot en met zondag 13 februari is in het Natuurhistorisch Museum Maastricht het tweede deel te zien van de internationale expositie

Dinosaurs, Ammonites & Asteroids; Leven en dood in het Maastrichtien

Nadat in deel 1 het leven op het land tijdens het naar Maastricht genoemde tijdvak Maastrichtien aan bod kwam, staat nu het leven onder water centraal. Het museum heeft weer heel wat spectaculaire objecten bijeen weten te brengen. Naast materiaal uit het ‘eigen’ Maastrichtien van Nederland, zijn er topstukken uit o.a. België (een vrijwel complete schedel van Mosasaurus hoffmanni), Oman (enorme rudisten en schitterende oesters), Polen (een fantastische onder-water-fauna uit Kazimierz Dolny), de Verenigde Staten (schildpadden en mosasauriërs) en zelfs Antarctica (een prachtig bewaard gebleven ammoniet) te zien.

Ook die verschrikkelijke laatste dag van het Maastrichtien komt aan bod. De inslag van een enorme asteroïde maakte een eind aan het dinosaurus-tijdperk. Samen met de dinosauriërs stierf driekwart van alle dier- en plantensoorten uit. Het “grote uitsterven” aan het einde van het Maastrichtien is een van de meest dramatische momenten uit de geschiedenis van de aarde.

Bij de expositie hoort een fraai vormgegeven kleurige “reisgids”door het Maastrichtien, die ook de catalogus bij de expositie vormt. De reisgids is ook te vinden op het internet, op de met de Limburg Wide Web Award 1999 onderscheiden Dinosaurs, Ammonites & Asteroids site: www.nhmmaastricht.nl/maastrichtian.

Na afloop van de expositie in Maastricht gaat de tentoonstelling op reis: naar Roemenië, Polen, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Oman.

Het museum aan het De Bosquetplein 7, is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 17 uur.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie