Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lufthansa winterdienstregeling '99/2000

Datum nieuwsfeit: 13-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 13 NOVEMBER 1999

Lufthansa winterdienstregeling '99/2000

Meer stoelen op vluchten tussen Nederland en Duitsland Bonuspunten in frequent flyer-programma Miles & More Uitbreiding aantal vluchten naar Spanje en Frankrijk

Met ingang van de winterdienstregeling, die op 31 oktober van kracht is geworden en tot en met 25 maart 2000 geldt, biedt Lufthansa meer plaatsen op vluchten tussen Amsterdam en Frankfurt. Een aantal vluchten zal namelijk met een Airbus A321 met 180 stoelen worden uitgevoerd.

Meer capaciteit door de inzet van grotere vliegtuigen wordt ook geboden op vluchten naar Dubai en Abu Dhabi. Het aantal vluchten naar bestemmingen in Spanje en Frankrijk is verder verhoogd. Zo is bijvoorbeeld het aantal vluchten vanuit Düssel-dorf, Hamburg en München naar Barcelona met 20 per week uitgebreid. Nieuw in de winterdienstregeling is de verbinding vijf keer per week tussen Hamburg en New-castle, die wordt uitgevoerd door Lufthansa-partner Augsburg Airways.

In totaal omvat de nieuwe dienstregeling 314 bestemmingen in 95 landen.

Concentratie op Schiphol

De ticketbalie van Lufthansa in het Nederlandse hoofdkantoor in de Wibautstraat in Amsterdam is inmiddels gesloten. Passagiers kunnen nu terecht bij de Lufthansa-balie op Schiphol, die open is van zondag tot en met vrijdag van 5.45 uur tot 20.30 uur en zaterdag van 5.45 uur tot
19.00 uur.

Sinds 1 november is het frequent flyer-programma Miles & More nog aantrekke-lijker voor bestaande en potentiële deelnemers. Naast een algemene verlaging van het aantal benodigde mijlen voor cadeautickets, geeft Lufthansa tot 15 december 1999 tot 15.000 bonusmijlen extra voor iedere retourvlucht in de Business Class of de First Class (behalve op vluchten binnen Duitsland). Meer informatie over Miles & More en de extra bonus is te vinden op website www.lufthansa.nl

Uitbreidingen

Het aantal vluchten naar Spanje en Frankrijk is flink uitgebreid. Vanaf Düsseldorf kan zes maal per week naar Barcelona worden gevlogen en vanaf Hamburg en München zeven maal. Alleen al vanaf München verzorgt Lufthansa deze winter maar liefst 28 vluchten per week naar de Catalaanse kust. Nieuw in de dienstregeling is een non-stop vlucht tussen München en Straatsburg. Augsburg Airways verzorgt de drie dagelijkse vluchten naar de Elsas. Het aantal vluchten tussen Frankfurt en Parijs is uitgebreid tot 67 per week.

Nieuw is ook een non-stop verbinding drie keer per week met een Airbus A340 tussen München en San Francisco. In totaal biedt lufthansa 118 non-stop vluchten per week van Dusseldorf, Frankfurt en München naar de Verenigde Staten en nog eens 53 vluchten naar Amerika die worden verzorgd door Star Alliance partners.

Op de vluchten drie keer per week tussen Frankfurt en Windhoek in Zuid-Afrika wordt geen tussenstop meer gemaakt in Harare. Deze plaats wordt nu vanuit Windhoek aangevlogen. Op de routes naar Asmara, Khartoum en Sanaa wordt de Airbus A300 vervangen door de comfortabelere A340. Geleidelijk aan zullen op alle routes naar Afrika en het Midden-Oosten A340's worden ingezet.

Het aantal vluchten van Frankfurt naar Hong Kong is uitgebreid met een extra vlucht op dinsdag, donderdag en zaterdag. Hiermee komt het totaal aantal vluchten naar Hong Kong op tien per week. Sinds 1 september wordt de vlucht tussen Frankfurt en de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur met tussenstop in Bangkok verzorgd door Star Alliance-partner Thai Airways.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie