Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda wil 1000 zonneboilers in 1999

Datum nieuwsfeit: 13-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

WARM WATER DOOR ZONNE-ENERGIE NU NOG VOORDELIGER

Actie Zonneboiler Brabant stimuleert dat zoveel mogelijk mensen een zonneboiler nemen en op de hoogte worden gesteld van deze duurzame en milieuvriendelijke manier van produceren van warm water. De gemeente Breda heeft de ambitieuze doelstelling van 1000 zonneboilers in 1999 en geeft daarom voor de eerste 50 zonneboilers een extra subsidie van f 300,-.

Actie Zonneboiler is een initiatief van Projectbureau Energie 2050 en Novem, ondersteund door acht gemeenten. De actie is mogelijk door subsidie van het rijk, de PNEM/MEGA groep, gemeente Breda en de gunstige leveringsvoorwaarden van de fabrikanten en de installateurs. Breda is één van die acht gemeenten in Noord-Brabant waar voor de derde keer de Actie Zonneboiler Brabant start. De andere deelnemende gemeenten zijn Boxtel, Deurne, Etten-Leur, Geldrop, Schijndel, St. Michielsgestel en Veldhoven. Volgens gegevens van het energiebedrijf zijn er in 1999 in Noord-Brabant drie maal zoveel zonneboilers geplaatst als in 1998, waaruit geconcludeerd kan worden dat de zonneboiler langzaam maar zeker meer terrein wint.

Subsidie

Bredase inwoners die aan de actie deelnemen ontvangen ongeveer f 1.450,- subsidie van het rijk en het energiebedrijf op de aanschaf of het leasen van een zonneboiler. Voor de eerste 50 aanvragers loopt het totale subsidiebedrag vanwege de extra gemeentesubsidie op tot f 1.750,-. Zonneboilers kunnen zowel gekocht als geleast worden, waardoor inwoners van Breda ook zonder al te grote investeringen deel kunnen nemen aan dit duurzame en energievriendelijke project.

Met een zonneboiler verwarmt de zon water. Dat spaart gas of stroom uit tot een bedrag van ongeveer f 150,- per jaar per huishouden. Een combinatie van een zonneboiler en een hoog rendementsketel kan zelfs een nog grotere besparing opleveren. Daarnaast vermindert het de uitstoot van kooldioxide (CO2): de belangrijkste veroorzaker van het broeikaseffect.

Informatie

Zonneboileraanbieders Kemkens Installatiebureau en de PNEM/MEGA groep (onder de naam EcoRent) hebben allebei een systeem ontwikkeld dat de aanschaf van een zonneboiler met de verschillende subsidies overzichtelijk houdt. Zij zorgen er namelijk niet alleen voor dat de zonneboiler geplaatst en onderhouden wordt. Ook regelen zij dat alle subsidies automatisch verrekend worden met de koop- of leaseprijs. Hierdoor hoeft de consument niet bij verschillende instanties aan te kloppen.

Belangstellenden voor een zonneboiler kunnen direct contact opnemen met de aanbieders. Dat zijn:

* EcoRent (een initiatief van PNEM/MEGA groep NV) telefoon (0800)0073

* Kemkens Installatiebureau BV telefoon (0492) 54 76 85.

Meer informatie en een informatiepakket, kunt u krijgen bij de twee hiervoor genoemde bedrijven, de meldpunten, de deelstadskantoren, het Stadskantoor (balie bouwen, wonen, bedrijven en milieu) en bij het Milieu Educatief Centrum.

Breda, 9 november 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie