Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Mensen in Nood en Memisa naar rampgebied Turkije

Datum nieuwsfeit: 13-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MENSEN IN NOOD/MEMISA

Team Mensen in Nood en Memisa naar rampgebied Turkije

Medewerkers van de hulporganisaties Mensen in Nood en Memisa zijn op weg naar de door de aardbeving getroffen stad Düzce. In deze plaats gaan ze noodhulpgoederen afleveren voor de getroffenen van de aardbeving. De noodhulp bestaat onder andere uit pijnstillers, antibiotica, serums, verschillende soorten verbandmateriaal en kindervoeding. 'We gaan de spullen afleveren bij het staatsziekenhuis van Düzce. De gewonden worden hier verzorgd in de tuin van het ziekenhuis omdat het gebouw zelf zwaar beschadigd is door de aardbeving en op instorten staat', aldus Jelle Verheij, een van de medewerkers ter plekke.

De verwachting is dat het team van Mensen in Nood en Memisa rond 17.00 uur Nederlandse tijd in Düzce zal aankomen. Na de aflevering van de eerste lading noodhulpgoederen zal het team bekijken wat er de komende dagen nog in het gebied nodig is. Zeer waarschijnlijk zullen er na die inventarisatie nog meer noodhulptransporten volgen.

Het team van Mensen in Nood en Memisa is normaal werkzaam in Gölcük en Adapazari. Hier coördineren zij wederopbouwprojecten voor het gebied dat getroffen werd door de aardbeving van 17 augustus.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie