Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herbestemming Rijkswerf Willemsoord in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken - Persbericht 191 Datum: 15-11-1999

HERBESTEMMING RIJKSWERF WILLEMSOORD IN DEN HELDER

Op voorstel van staatssecretaris Ybema van Economische Zaken is de Ministerraad in beginsel bereid om deel te nemen in de herbestemming van het marinecomplex Rijkswerf Willemsoord. Basis voor dit besluit is het onder verantwoordelijkheid van de provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder opgestelde rapport 'Investeren in de toekomst van Den Helder-Project Oude Rijkswerf Willemsoord'.
Voor de eerste fase van het project, de restauratie van het casco van een aantal gebouwen op het terrein, heeft het kabinet ingestemd met een rijksbijdrage, waardoor ook 6,4 miljoen gulden uit de Europese Konver-gelden veilig wordt gesteld. Daarnaast is het Kabinet akkoord met een nader onderzoek naar de commerciele haalbaarheid van de door Den Helder voorgestelde herbestemming. Daarbij moet duidelijkheid komen over de omvang van de noodzakelijke rijksbijdrage en de condities waaronder deze kan worden verstrekt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie