Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ATOMM -technologie: grotere capaciteit Fuji-datacassette

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
15 november 1999

ATOMM -technologie zorgt voor grotere capaciteit Fuji-datacassette

Fuji Magnetics Nederland heeft haar ATOMM-technologie (Advanced Super Thin-Layer and High Output Metal Media) nu ook toegepast op de Fuji DG 150 4 mm datacassette. Hiermee is de capaciteit in gecomprimeerde vorm vergroot tot 40 GB, terwijl toch een opslagsnelheid van 0,1 -1 MB/sec gerealiseerd wordt (ongecomprimeerd 20 GB). De DG 150 is onderdeel van de DDS-serie, tot nu toe toonaangevend bij datadragers voor back ups van 1 tot 12 GB (gecomprimeerd tot 24 GB).

Fuji Magnetics heeft het met de ontwikkeling van haar ATOMM technologie mogelijk gemaakt dat deze toepasbaar is op de meeste datadragers die door Fuji worden geleverd. Zoals de DG-125, DLT IV, Zip 100MB en Zip 250MB. Zelfs bij de ontwikkeling van de Super DLT, speelt de ATOMM technologie een belangrijke rol. Hiermee speelt Fuji in op de vraag naar steeds kleinere datadragers, met een grote capaciteit, hoge snelheid en zeer hoge betrouwbaarheid. Nu is het al mogelijk om tot 140 x de capaciteit van een floppy te kunnen wegschrijven, van 1.44 MB tot 70GB.

ATOMM-procede

ATOMM verenigt grote capaciteit, superieure stabiliteit, hoge snelheid en lange houdbaarheid. Bij deze techniek wordt een ultradunne laag (1/2000ste van een menselijke haar) voorzien van magnetisch geladen zeer kleine, haast uniforme deeltjes. Hoe kleiner de deeltjes, hoe meer er op de basisfilm kunnen, des te meer informatie ze vast kunnen houden. Hoe dunner de laag, des te minder last ze van elkaar hebben. Magneten stoten elkaar immers af, als ze niet in dezelfde noord-zuid-richting liggen. De dubbele coatingtechniek van Fujifilm maakt dit mogelijk: de onderste niet-magnetische laag uit titaan en de bovenste magnetische laag van

Vervolg Fuji persbericht:
ATOMM-technologie zorgt voor
grotere capaciteit Fuji-datacassette

metaaldeeltjes worden tegelijkertijd aangebracht op de basisfilm. Hierdoor ontstaat een unieke constructie met een als smeermiddel fungerend reservoir en wordt het zelf-demagnetisme van de datadrager kleiner. Het magnetiseren, het wegschrijven van informatie, gaat hierdoor niet alleen trefzeker maar ook sneller. Ander voordeel van ATOMM is dat de ultradunne magnetische laag high density recording veel beter aankan.

Fuji Magnetics Nederland distribueert naast de genoemde DDS-serie ook professionele videoproducten, consumenten-producten zoals audio- en videocassettes en computermedia, waaronder CD-R diskettes en zipdisks.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie