Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Euregionale Wetenschappelijke Conferentie in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht

Persbericht 15 november 1999

Zestig wetenschappers wisselen kennis uit over recht en economie

Eerste Euregionale Wetenschappelijke Conferentie in Maastricht

In Maastricht vindt op woensdag 17 en donderdag 18 november a.s. de eerste Euregionale Wetenschappelijke Conferentie plaats. Zestig wetenschappers gaan kennis met elkaar uitwisselen en de contacten aanhalen.
Het tweedaagse congres is een initiatief van de Universiteit Maastricht, het Limburgs Universitair Centrum in Diepenbeek en de RWTH Aken.

Binnen de Euregio Maas-Rijn is veel kennis en informatie beschikbaar, maar daar wordt grensoverschrijdend nog te weinig gebruik van gemaakt. Tijdens het congres komt een groot aantal thema's op het terrein van recht en economie aan bod, die voor de Euregio van belang zijn, zoals de economische ontwikkelingen, arbeidsmarkten, infrastructuur en verkeer, impact van de Euro, politieke culturen, grensoverschrijdende tweelingsteden, en milieu- en gezondheidsrecht.

Voor de bestudering van technologie en handelsstromen in de Euregio wordt een grensoverschrijdend onderzoeksproject opgezet, waarin vijf wetenschappers gaan samenwerken. Ook streven de initiatiefnemers naar het uitbrengen van een nieuw blad, dat drie tot vier keer per jaar zal verschijnen en dat de uitwisseling van wetenschappelijke kennis en informatie verder moet bevorderen.

Het is de bedoeling om de Euregionale Wetenschappelijke Conferentie jaarlijks te houden in een andere universiteitsstad in de Euregio. Professor Hans Maks, hoogleraar economie en directeur van het Euregionaal Centrum voor Overheids- en Markteconomie (Eurecom) van de UM, verwacht dat de innigere samenwerking op onderzoeksgebied in de Euregio ook zijn vruchten af gaat werpen voor het universitaire onderwijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie