Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse projecten voorbeeld intensief ruimtegebruik

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

|
ZES AMSTERDAMSE PROJECTEN VOORBEELD VOOR INTENSIEF RUIMTEGEBRUIK 1999 ZES AMSTERDAMSE PROJECTEN VOORBEELD VOOR INTENSIEF RUIMTEGEBRUIK 1999

Zes Amsterdamse plannen krijgen de status voorbeeldproject intensief ruimtegebruik 1999. Amsterdam profileert zich hiermee als een stad met een goede voedingsbodem voor effectiever grondgebruik. De status voorbeeldproject wordt gegeven door het StIR (Stimuleringprogramma Intensief Ruimtegebruik van de Rijksplanologische Dienst in Den Haag) aan veelbelovende projecten van innovatief ruimtegebruik. Dit jaar stelt het StIR landelijk 6 miljoen gulden beschikbaar voor dertig projecten. Er zijn zestien Amsterdamse projecten ingediend, op een landelijk totaal van 184 inzendingen. De zes geselecteerde Amsterdamse projecten krijgen een financiële bijdrage van het rijk en een symbolische steun in de rug. De bekendmaking van de gekozen voorbeeldprojecten was in Den Haag op maandag 15 november door staatssecretaris J. M. Remkes tijdens het tweede StIR-congres.

De zes projecten zijn: de onderbouwing A10-Delflandplein (Slotervaart/Overtoomse Veld), het project infrastructuur Spaarndammerhout (Westerpark), de herinrichting omgeving Amstelstation (Oost/Watergraafsmeer), het Westergasfabriekterrein (Westerpark), de Van Hasseltzone (Amsterdam-Noord) en het Bijlmerpark (Zuidoost).

Een voorbeeld is het Delflandplein waar een deel van de A10 onderheid wordt. Het dijklichaam kan dan worden weggegraven. De ruimte die hierdoor ontstaat, heft de barrière tussen de twee delen van de wijk op en wordt onder andere gebruikt als parkeergarage. Er wordt onderzocht of het ook mogelijk is winkels onder de weg te bouwen.

Een ander voorbeeld is de herinrichting van het Amstelstation. Dit behelst een upgrading van de openbare ruimte en intensivering van het grondgebruik door het toevoegen van veel bouwvolume en een slimme oplossing om de hoeveelheid verkeersruimte te verminderen.

Amsterdam, 15 november 1999Pb-120 Paul van Yperen 5523246

^


-

© gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie