Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College maakt balans op van Nieuwegeins jeugdbeleid

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

College maakt balans op van Nieuwegeins jeugdbeleid (15 november)

Het college van B&W heeft op 9 november de balans opgemaakt van twee jaar jeugdbeleid in Nieuwegein. Het college heeft ook aangegeven hoe er verder gewerkt zou moeten worden. Uit de evalutatie blijkt dat veel projecten nog te kort draaien om een definitief oordeel te kunnen geven over het succes. Het jeugdbeleid is in Nieuwegein vooral bekend van de scholierencafé's, het sppelruimteplan, de consultatiepunten en het jongerennetwerk New Fun. Het college hecht veel waarde aan dit beleid en wil succesvolle projecten een kans geven zich te bewijzen. Jeugdparticipatie, vrije tijd, veiligheid en het voorkomen van problemen bij jongeren blijven ook voor de toekomst de belangrijkste onderwerpen. Extra aandacht komt er voor het informeren van de jeugd over het beleid, het stimuleren van jeugdparticipatie onder volwassenen die met en voor jongeren werken, de brede school en preventie van problemen. Bij al deze punten is het belangrijk dat vanuit de leefwereld van de jeugd gewerkt wordt en dat kan alleen als er goed wordt samengewerkt tussen verschillende disciplines.

De evalutatie wordt besproken op woensdag 24 november in de commissie Stedelijk Beheer, Welzijn en Sociale Zaken. Aanvang: 20.00 uur in het gemeentehuis.r in het gemeentehuis. De gemeenteraad beslist op 16 december over het voorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie