Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe huisstijl ministerie van binnenlandse zaken

Datum nieuwsfeit: 15-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MIN BZK: Nieuwe huisstijl en nieuw telefoonnummer

Persbericht ministerie van BZK

12 november 1999

NIEUWE HUISSTIJL EN NIEUW TELEFOONNUMMER VOOR BINNENLANDSE ZAKEN EN

KONINKRIJKSRELATIES

Vanaf 15 november 1999 heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een nieuwe huisstijl en een nieuw telefoonnummer. De BZK-leeuw, het nieuwe logo, is dan op alle correspondentie van het ministerie aanwezig.

Aanleiding voor het nieuwe logo was de komst van het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse Zaken en Aruba naar het ministerie van Binnenlandse Zaken in juli 1998. Het bestaande logo voldeed niet meer omdat Koninkrijksrelaties niet tot uitdrukking kwam in het oude logo.
Nu is dat wel het geval. Uitgangspunt voor het nieuwe logo is namelijk het rijkswapen. Daaruit werd het symbool van de leeuw gedestilleerd. Hierin komt de gewenste combinatie van statuur, uitstraling en gevoel tot uitdrukking.

In januari 1999 werd het nieuwe logo, ontworpen door Concepts Design uit Utrecht, al aan de medewerkers gepresenteerd. Daarna is, na een Europese aanbestedingsprocedure, door het Haagse ontwerpbureau Tel Design begonnen met de implementatie van de leeuw op alle huisstijldragers.
Het ministerie voert de nieuwe huisstijl geleidelijk in. Op Prinsjesdag verscheen de leeuw in neon op de gevel en werd een start gemaakt met de publicatiereeks in de nieuwe huisstijl. Vanaf maandag 15 november treedt het ministerie met de nieuwe stijl naar buiten middels de correspondentieset (briefpapier, enveloppen, faxbladen, enzovoort). Binnenkort zijn de bewegwijzeringsborden in en om het gebouw aan de Schedeldoekshaven aan de beurt.

De nieuwe huisstijl geldt niet alleen voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook de agentschappen en organisatie-onderdelen op externe locaties, zoals de Binnenlandse Veiligheidsdienst, ITO (Informatie- en communicatietechnologie Organisatie) en IVOP Informatievoorziening gaan over naar de nieuwe huisstijl, met behoud van hun eigen logo.

12 nov 99 13:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie