Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 16 november 1999

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijks mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna spreekt de Kamer over een wetsvoorstel inzake de verbetering van een aantal wetten op het gebied van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het betreft hier met name de opschorting van het vervallen verklaren van het besluit dat nadere regels stelt inzake de termijn waarbinnen een beschikking op een aanvraag dient te worden gegeven, het zogenoemde Besluit beslistermijnen. Het betreft verder een aantal technische wijzigingen en het laten vervallen van wetsartikelen die door eerdere wetswijzigingen overbodig zijn.

Ten slotte spreekt de Kamer in eerste termijn bij de behandeling van de begroting van het ministerie voor
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer voor het jaar 2000.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERING

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 16.00 tot ca. 17.00 uur Klompézaal

Agenda: gesprek met een delegatie van de Stichting Katholiek Onderwijs Zuid-Oost-Zeeuwsch-Vlaanderen inzake de positie van plattelandsscholen.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 17.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: gesprek met de permanent secretaris van de Minister van Buitenlandse Zaken van Eritrea, H.E. Dr. Tesfay Girmazion.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

VOORZITTER

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw J. van Nieuwenhoven, neemt om 16.30 uur het eerste exemplaar van het Trouw Schrijfboek in ontvangst uit handen van de schrijver de heer J. de Berg. Het Schrijfboek bevat adviezen en richtlijnen voor stijl en spelling (Oude Zaal).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 17.15 uur de Révérend Pasteur Tshisumpa, voorzitter van een organisatie voor de mensenrechten in Congo (Klompézaal).

KAMERLEDEN BEZOEKEN

Leden van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wonen vanaf 17.00 uur een zogenoemde soeplezing bij door Prof. dr. Sieb Nooteboom over "taal- en spreekstoornissen" en door Prof. Dr. Theo Meijman inzake "psychische vermoeidheid in de arbeidssituatie" (Nieuwspoort).

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Marnix Academie waarmee aandacht wordt gevraagd voor veranderingen in opleidingen tot leraar in het basisonderwijs (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie