Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zonnecellenfabriek in Gelsenkirchen geopend

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
16-11-1999

Zonnecellenfabriek Gelsenkirchen open

GELSENKIRCHEN - In aanwezigheid van de minister-president van Nordrhein-Westfalen, Wolfgang Clement, de staatsminister van Economie en Technologie dr. Werner Müller en Shell Groepsdirecteur Jeroen van der Veer, is op 16 november in Gelsenkirchen 's werelds meest moderne zonnecellenfabriek geopend.

De fabriek - in een gebied dat de overheid wil laten uitgroeien tot Europa's 'Solar Valley' - is eigendom van een joint venture tussen Shell (80%) en Pilkington. Bij de bouw en inrichting is nauw samengewerkt met de bestaande research- en productie-eenheden van Shell Solar in Helmond.

"Gelsenkirchen komt als aanvulling op onze bestaande productie-eenheid in Nederland. Samen vormen de twee bedrijven een centre of excellence op wereldniveau", aldus Willem-Jan van Wijk, topmanager van Shell Solar die ook bij de opening aanwezig was.

Vanuit Gelsenkirchen zullen zonnecellen worden geleverd aan de markten in Europa en aan de grote rurale elektrificatieprojecten die Shell Solar in de wereld in uitvoering heeft, zoals Zuid-Afrika, India en Sri Lanka.

De nieuwe fabriek in Duitsland - die een investering vroeg van ongeveer 40 miljoen mark - start met een productiecapaciteit van ongeveer 10 megawatt aan cellen per jaar. Dit kan later oplopen tot 25 WM, wat genoeg is om 7.000 Europese huishoudens van stroom te voorzien.

In Helmond heeft Shell Solar momenteel een productiecapaciteit van 10 MW aan zonnecellen alsmede assemblagelijnen waarop zonnepanelen (een aantal zonnecellen in een aluminium frame en voorzien van een omvormer en een elektrische aansluiting) met een capaciteit van 15 MW kunnen worden gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie