Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Integraal Veiligheidsbeleid provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 16 november 1999 Persbericht nr. 237

Integraal Veiligheidsbeleid

Gedeputeerde Staten hebben de nota Integraal Veiligheidsbeleid vastgesteld.
In de nota is beschreven hoe binnen de provincie Groningen de stand van zaken is rondom veiligheid op de diverse provinciale beleidsvelden. Deze 'nul-meting' zal als uitgangspunt gelden voor een discussie die in december a.s. binnen Provinciale Staten gevoerd zal gaan worden over het onderwerp 'veiligheid'. Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om ieder jaar een speciaal thema aan te wijzen en binnen dit thema in het betreffende jaar extra aandacht aan veiligheid te geven. Voor het jaar 2000 wordt het thema 'jeugd' voorgesteld.

Veiligheid krijgt in het bestuursprogramma van het college van Gedeputeerde Staten volop de aandacht. Alhoewel de primiare verantwoordelijkheid voor integraal veiligheidsbeleid bij gemeenten ligt, heeft de provincie - zo meldt het collegeprogramma - wel een faciliterende en coordinerende rol, dan wel een rol waarbij de provincie het voorwaardenscheppende beleid formuleert. Dit sluit aan bij het verschijnen van het BestuursAccoord Nieuwe Stijl (BANS), een kader waarbinnen de drie overheidslagen (rijk, provincie, gemeente) in de toekomst met elkaar zullen samenwerken. Deze samenwerkingsvorm beoogt met name een antwoord te geven op maatschappelijke vraagstukken als jeugdbeleid en de sociale infrastructuur.
Als uitvoering van het BANS ten aanzien van het onderwerp 'veiligheid' heeft de Minister van Binnenlandse Zaken aangegeven meer aandacht te willen besteden aan veiligheid en daarbij ook een expliciet beroep te doen op de andere overheden.

Recent is door de GGD Groningen nog een onderzoek gehouden naar de veiligheidsbeleving.binnen de provincie Groningen. Opvallend bij dit onderzoek is dat de veiligheidsbeleving niet alleen bepaald wordt door feitelijk gepleegd geweld, maar ook in belangrijke mate door factoren als gebrekkige verlichting, vuil en slecht onderhouden groenvoorziening.Voor verder informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marga Bertens, afd. Bestuurscontacten van de provincie Groningen, tel. 050-3164765

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie