Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Ploeg akkoord met wijziging programmering Jazzradio

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 16-11-1999 Home
Zoeken
Reageren

Persbericht
Nummer: 152

Van der Ploeg akkoord met wijziging programmering Jazzradio b.v.

Staatssecretaris dr. F. van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zal geen maatregelen nemen tegen JazzRadio BV, nu dit radiostation zich bereid heeft verklaard om de weekprogrammering te laten bestaan uit 50% muziek en 50% gesproken woord. De staatssecretaris heeft dit vandaag in een brief aan JazzRadio B.V. meegedeeld.

Van der Ploeg heeft laten weten zich niet tegen de verdeling van de uren van uitzending te verzetten, omdat bij de toewijzing van de FM-frequenties altijd is uitgegaan van de eigen voorstellen van de betrokken commerciële omroepinstellingen. Het is ook nooit de bedoeling geweest om commerciële omroepen precies te gaan voorschrijven tijdens welke uren welk type programmering moet worden uitgezonden. Het staat JazzRadio B.V. vrij naar eigen inzicht, binnen de ruime omschrijving van het destijds ingediende programmavoorstel, te bepalen wanneer muziek en wanneer gesproken woord wordt uitgezonden. De programmawijziging doet geen afbreuk aan het diversiteitcriterium dat bij de oorspronkelijke frequentieverdeling in 1997 werd gehanteerd.

Sinds juni dit jaar zendt het commerciële radiostation JazzRadioBV (ook bekend onder de programmanaam JFK) gedeeltelijk de nieuwsprogrammering van Business Nieuws uit. Over die programmawijziging zijn klachten geuit bij de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en het Commissariaat voor de media. Klachten die erop neer komen dat Jazzradio BV met het doorvoeren van deze programmawijziging buiten de voorschriften is getreden van de toestemming van 25 augustus 1997. Van der Ploeg besloot toen de zaak nader te onderzoeken.

De toestemming loopt nog door tot 1 september 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie