Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies voor jeugdhulpverlening provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
16 november 1999

SUBSIDIES VOOR PROJECTEN IN DE JEUGDHULPVERLENING

GS hebben zich gebogen over de verdeling van het krediet Flankerend beleid Jeugdhulpverlening: drie projecten zijn gehonoreerd. Aan een samenwerkingproject van Zandbergen, Bureau Jeugdzorg Utrecht en De Rading (drie Utrechtse instellingen voor jeugdhulpverlening) kennen GS drie keer 122.000 gulden (in 2000, 2001 en 2002) toe. Met dit geld gaan de instellingen gezamenlijk werken aan het bereiken en verder helpen van jongeren en ouders die niet of nauwelijks gemotiveerd zijn voor hulpverlening. Hulpverleners zoeken deze jongeren -als ze zichzelf niet aanmelden- op en bieden ze hulpverlening 'op maat', waar de jongeren direct mee kunnen starten (scholing, sociale vaardigheden, enz.). Via het netwerk jeugdhulpverlening (zie hieronder) krijgen hulpverleners die jongeren in beeld.

Hiernaast krijgt Bureau Jeugdzorg Utrecht voor het project Preventie Kindermishandeling in 2000 ruim 57.000 gulden. Het is de bedoeling dat de functie 'preventie van kindermishandeling' opgenomen wordt in het Bureau Jeugdzorg. Deze ontwikkeling is echter nog gaande. Om geen knowhow verloren te laten gaan, wordt het project met een jaar verlengd. Ten slotte is ook het project Kwaliteitsverbetering Buurtnetwerken Jeugdhulpverlening 0-12 jaar gehonoreerd. Ook dit project wordt uitgevoerd onder regie van Bureau Jeugdzorg Utecht. Het loopt al twee jaar en richt zich op de ondersteuning van beroepskrachten die in hun gemeenten een (buurt)netwerk hebben opgezet.

De Statencommissie Zorg & Welzijn adviseert eind november over deze subsidievoorstellen.
(Voor informatie: Sari Klatter, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 31 96)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie