Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoemingen Rijksuniversiteit Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Benoeming

Lambrecht Kok hoogleraar Theoretische biomedische technologie

Lambrecht Kok (Assen, 1942) is benoemd tot hoogleraar Theoretische biomedische technologie binnen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Kok studeerde theoretische natuurkunde in Groningen en promoveerde er in 1969 cum laude op het proefschrift Factorability and the nuclear three-body problem. Hij is sinds 1965 werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen, sinds 1982 als universitair hoofddocent, in de groep mathematische fysica. De laatste jaren heeft Kok zijn onderzoek uitgebreid naar toepassingen in de biomedische sector. Daaronder vallen microgolftechnieken in de pathologie, de beeldvorming in confocale microscopie en de beoordeling van cytologische preparaten met behulp van neurale netwerken. Kok verbleef verschillende malen als

gastdocent in het buitenland, onder meer in Italië, de VS, Israël en de USSR. Hij is auteur van enkele honderden publicaties. In het verleden ontving hij een aantal onderscheidingen, waaronder de Wubbo Ockelsprijs van de stad Groningen en de Indiase Shirin Mehtaji Award. Kok gaat zich inzijn nieuwe functie richten op de specialisatie 'medical imaging' binnen het gebied van de biomedische technologie. Hij zal werkzaam zijn in de Biomedische Technologie en participeren in de opleiding Technische natuurkunde en in de onderzoekschool Behavioral and Cognitive Neurosciences.

Noot voor de pers

Nadere informatie: prof.dr. L.P. Kok,tel. (050)363 49 55/49 50, (l.p.kok@phys.rug.nl) (werk)

Benoeming

Sypkens Smit erelid Petrus Camper Stichting

Dr J.H. Sypkens Smit (1913, Aarum) is op 16 november benoemd tot erelid van de Petrus Camper Stichting, de stichting voor de studie van de geschiedenis en de theorie van medische wetenschap, geneeskunde en gezondheidszorg. Dr. Sypkens Smit studeerde aan de Groninger universiteit, werd huisarts in Hattem, en had vanaf toen belangstelling voor de geschiedenis der geneeskunde. In 1953 promoveerde hij in Groningen op het proefschrift Leven en werken van Mathias van Geuns. Sindsdien is hij naast zijn algemene praktijkvoering de nestor van de nederlandse medisch historici. Hij heeft veel gepubliceerd en heeft velen geholpen op hun geschiedkundige zoektochten. Landelijk is Sypkens Smit nog altijd actief bij GeWiNa (Genootschap voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Wiskunde, Natuurwetenschappen en Techniek). Ook heeft hij een belangrijke impuls gegeven aan de oprichting en de activiteiten van de Petrus Camper Stichting. Hiervoor besloot het bestuur hem te eren met het erelidmaatschap van de stichting.

Noot voor de pers

Nadere informatie: dr. M. van Wijhe, anesthesioloog Pijncentrum AZG, tel. (050)361 61 61, e-mail (m.van.wijhe@anest.azg.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie