Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassen bestemmingsplan Breda voor Nationale Taptoe

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

AANPASSEN BESTEMMINGSPLAN VOOR NATIONALE TAPTOE

Het gemeentebestuur van Breda wil het bestemmingsplan "Breda Zuid-Oost" herzien. Dit om het mogelijk te maken de jaarlijkse Nationale Taptoe op een deel van het terrein van de Trip van Zoudtlandkazerne te houden.

De Nationale Taptoe kan na 2000 alleen op het terrein van de Trip van Zoudtlandkazerne worden georganiseerd wanneer het bestemmingsplan `Breda Zuid-Oost' wordt aangepast. Het gemeentebestuur wil hieraan meewerken. Dit betekent dat een herziening van het bestemmingsplan is opgesteld. De omwonenden van de Trip van Zoudtlandkazerne kunnen tot
25 november hun opmerkingen aan het college kenbaar maken. Begin volgend jaar kan de procedure van de herziening starten. Uiteindelijk biedt het college het herziene plan de gemeenteraad aan met het voorstel dit vast te stellen.

In 1996 is het evenement de Nationale Taptoe van locatie veranderd en naar de Trip van Zoudtlandkazerne gegaan. Het College van B&W heeft toen op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening de Stichting Nationale Taptoe vrijstelling verleend van de voorschriften van het Bestemmingsplan Breda Zuid-Oost. Deze vrijstelling is tijdelijk van aard en is verleend voor de maximaal toegestane periode van vijf jaar, dus de jaren 1996 tot en met 2000. Het is niet mogelijk een dergelijke vrijstelling te verlengen.

Tussen de Stichting Nationale Taptoe en het Ministerie van Defensie bestaat een samenwerkingsovereenkomst. Hierin is vastgelegd dat de Stichting zich onder meer heeft verplicht tot het jaarlijks organiseren van een Nationale Taptoe en Defensie zich onder meer heeft verplicht om hiervoor de Trip van Zoutlandtkazerne ter beschikking te stellen. Deze overeenkomst is aangegaan voor de duur van de vrijstelling van het bestemmingsplan, derhalve tot en met de Taptoe
2000.

De Stichting en het ministerie hebben afgesproken om, zodra een definitieve wijziging van het bestemmingsplan van kracht wordt, met elkaar overleg te voeren over verlenging van de overeenkomst, die in beginsel steeds voor een periode van vier jaar wordt aangegaan.

Breda, 16 november 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie