Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKB: Ondernemers ziek van nieuwe ziektekostenregeling

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ondernemers ziek van nieuwe ziektekostenregeling Amsterdam, 16 november 1999 MKB Amsterdam laat een luid protest horen tegen de verplichte ziekenfondsverzekering voor zelfstandigen die per 1 januari 2000 van kracht wordt. De telefoon bij de regionale ondernemersorganisatie staat roodgloei end met verontwaardigde ondernemers die geconfronteerd worden met de nadelige financiële gevolgen van de overgang naar het ziekenfonds.

Snelle reparatiewetgeving gewenst

De onbedoelde effecten van de nieuwe ziektekostenregeling voor zelfstandigen dienen volgens MKB Amsterdam op de kortst mogelijke termijn te worden weggenomen. Ook dienen ondernemers, die na korte tijd weer overgaan van een ziekenfonds- naar een particuliere verzekering, gevrijwaard te blijven van strenge medische (her)keuringen en verhoging van premies. Volgens MKB Amsterdam is er bij de wetsbehandeling ten onrechte vanuit gegaan dat de particuliere premies gemiddeld f. 2.600,00 bedragen, terwijl dat bedrag in de praktijk vaak veel lager blijkt te liggen (tot f. 1.380,00). Ondernemers hebben in zon geval gekozen voor een hoger eigen risico, een keuzemogelijkheid die een ziekenfondsverzekering niet kent.

Dubbele rekening voor ondernemers

Met name in grote steden zijn er tal van factoren die tijdelijk tot een forse daling van inkomsten kunnen leiden waardoor zelfstandige ondernemers gedwongen worden zich (tijdelijk) via het ziekenfonds te verzekeren. Met name grote infrastructurele ingrepen op tientallen plekken in Amsterdam brengen ondernemers in die positie. Dat deze ondernemers naast omzetderving ook nog eens een extra rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van hogere ziektekostenpremies vindt MKB Amsterdam ronduit onacceptabel.

Extra belemmering voor ondernemerschap

De effecten van de nieuwe ziektekostenregeling staat volgens MKB Amsterdam niet op zichzelf. Het kost de ondernemersorganisatie steeds meer moeite het ondernemerschap te promoten gelet op het groeiend aantal belemmeringen dat nationaal en lokaal voor ondernemers wordt opgeworpen. Met name de vooruitzichten voor (startende) allochtone ondernemers worden met de dag somberder. De opeenstapeling van administratieve en financiële belemmeringen dreigt deze ondernemers in een ronduit onaantrekkelijke startpositie te brengen. De politiek lijkt er geen oog voor te willen hebben dat daarmee één van de belangrijkste doelstellingen van het Grotestedenbeleid uit beeld verdwijnt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie