Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje brengt bezoek aan het Verenigd Koninkrijk

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Recent

16/11/99 Prins van Oranje brengt bezoek aan het Verenigd Koninkrijk

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal als gast van de Britse regering van 16 tot en met 18 november 1999 een bezoek brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Het programma is vooral gericht op een inhoudelijke kennismaking met de Britse samenleving. Daarnaast heeft hij korte ontmoetingen met enkele leden van het Britse Koninklijk Huis.

Het programma speelt zich af in Londen, Edinburgh en Newcastle, waar de Prins op verschillende locaties kennis zal nemen van o.a. milieu- en waterbeheer, stadsvernieuwing en minderhedenbeleid. In Londen zal hij op regeringsniveau worden geïnformeerd over de verschillende aspecten van waterbeheer en grote-stad-problematiek. In de East End bezoekt hij een aantal sociale projecten, waaronder een project van de "Prince of Wales Trust".
In Edinburgh bezoekt de prins een hightech fabriek en een kanaal-renovatieproject. In Newcastle neemt hij kennis van het lokale openbaar-vervoersysteem en bezoekt hij een stadsrenovatiegebied. Er zijn privé-ontmoetingen voorzien met Z.K.H. de Prins van Wales, Z.K.H. de Hertog van York en Z.K.H. de Graaf van Wessex.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie