Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam RAI vijf dagen mondiaal maritiem bolwerk

Datum nieuwsfeit: 16-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bijgaand vindt u persinformatie, met name bestemd voor de nieuwsredacties, fotoredacties en economische redacties over de op wereldniveau toonaangevende, internationale maritieme beurs Europort 99 die van 16 t/m 20 febr. plaatsvindt in Amsterdam RAI. Lucette Bruinsma

FAXBERICHT EUROPORT 99

Aan: De foto-, nieuws- en economische redactie
Van: Lucette Bruinsma, persafdeling Amsterdam RAI
Datum: 11 november 99

AMSTERDAM RAI VAN 16 TOT EN MET 20 NOVEMBER 1999
MONDIAAL MARITIEM BOLWERK

Toonaangevend platform voor Nederlandse en internationale maritieme industrie Van 16 tot en met 20 november 1999 start in de RAI de internationale maritieme vakbeurs Europort 99. Deze beurs richt zich op vakbezoekers uit de sectoren visserij, binnenvaart, grote vaart, scheepsbouw, natte aannemerij, baggerindustrie, offshore-industrie alsmede havenautoriteiten, zakelijke dienstverlening, detailhandel, marine en overheid. Tegelijkertijd met Europort 99 vindt ook de vakbeurs METS 99 plaats. Deze beurs geeft een compleet overzicht van de ontwikkelingen in de internationale watersportindustrie. Tienduizenden accessoires, materialen en toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart worden hier tentoongesteld. Met beide beurzen biedt Amsterdam RAI onderdak aan het grootste maritieme evenement ter wereld voor vakbezoekers uit de maritieme en watersport industrie. De tienduizenden bezoekers komen uit meer dan 75 verschillende landen. Het belang van Europort 99 als toonaangevend platform binnen de maritieme industrie wordt onderstreept door Nederlandse en Europese (branche)verenigingen van scheepsbouwers, rederijen en baggeraars die tijdens de beurs diverse congressen, jaarvergaderingen en evenementen organiseren.

Spectaculaire publiekstrekkers:
Grootste reddingsboot ter wereld, reusachtig zeebaken en 40 ton zware lier Op de beursvloer stelt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de reddingsboot ‘Arie Visser’ ter bezichtiging. Deze recent gedoopte boot is de grootste RIB-reddingsboot ter wereld. Een nachttransport waarbij Amsterdamse tramleidingen moesten wijken, was nodig om de boot op Europort 99 te kunnen plaatsen. Op het paviljoen van de ‘Assocation of Dutch Marine Equipment Suppliers’ staat een lichtbaken van 3,20 meter doorsnee en 6 meter hoogte. De boei is uitgerust met de modernste technische apparatuur en op de beurs in werking te zien. Dit type lichtbaken is gewoonlijk alleen gedeeltelijk, vanaf het water, waarneembaar. Spectaculair is ook de 40 ton zware lier van 3 bij 6 meter die op het paviljoen geplaatst is.

Primeurs: nieuwe landenpaviljoens, motorenoverzichtstentoonstelling, Kennis-, Trainings- en Innovatiepaviljoen en ICT-paviljoen voor de scheepsbouw De 14 landenpaviljoens (diverse Europese landen, alsmede Rusland, Oekraïne, Korea, VS, China en Japan) onderstrepen het internationale karakter van Europort 99. Nieuw is ook het ICT-paviljoen waar productpresentaties gehouden worden die het belang van de ICT voor scheepsbouw, scheepsontwerp en scheepsmanagement demonstreren. De unieke motorenoverzichtstentoonstelling blikt terug op de ontwikkeling van scheepsmotoren gedurende de afgelopen eeuw. 22 Unieke modellen zijn hier, al dan niet in werking, te zien. De Technische Universiteit Delft, TNO en het European Trainingscentre for Machine Technology (E TM) presenteren zich gezamenlijk in het Kennis-, Trainings- en Innovatiepaviljoen om het belang van technologische ontwikkelingen voor de West-Europese maritieme industrie te onderstrepen.

Openingstijden
Europort 99:
din 16/woe 17/vrij 19 nov:11 – 18 uur, don 18 nov:11 – 21 uur, za 20 nov :10 – 16 uur. METS 99:
din 16 t/m don 18 nov. van 10 – 18 uur, vrij 19 nov van 10 – 16 uur. U heeft toegang via de perskamers van de Parkhal (voor METS) en de Europahal (voor Europort). Toegangsprijs publiek: f 35,- en op uitnodiging.

Wilt u (foto)opnames maken of heeft u interesse, neem dan contact op met Lucette Bruinsma van de persafdeling van Amsterdam RAI, tel 020 549 12 12, fax 020 644 50 59, mobiel 06 511 76 268.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie