Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KSI houdt vast aan winstverwachting 1999

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KSI

17 november 1999 - KSI houdt vast aan winstverwachting 1999

Nettowinst en omzet neemt met 50% toe

Goed derde kwartaal 1999
KSI International N.V. heeft een goed derde kwartaal 1999 gehad. Zowel netto-omzet als nettowinst ontwikkelen zich conform de eerder afgegeven verwachtingen. Op basis van deze ontwikkelingen blijven de eerder uitgesproken vooruitzichten dat de nettowinst en omzet van KSI over 1999 met 50% zal toenemen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, gehandhaafd.

Gang van zaken derde kwartaal
De business units van KSI hebben zich in het derde kwartaal naar verwachting ontwikkeld. Tevens zijn de resultaten van recente acquisities op het gewenste niveau gebracht. De synergievoordelen tussen KSI's business units komen daarbij steeds meer naar voren. Zo werken diverse business units, waaronder de ITé Groep, momenteel samen aan een groot datamigratieproject in de telecomsector. Het onderdeel Screen Consultants verzorgt samen met een aantal andere KSI business units de software-implementatie van een dealing room met ruim 600 seats. Hierbij is Screen Consultants verantwoordelijk voor de consultancy en een ander KSI onderdeel voor de gebruikersopleiding. Verder werken de KSI internetspecialisten samen aan een innovatief internetbankingproject, dat volledig in-house wordt uitgevoerd. Zoals reeds eerder gemeld werd KSI een van de preferred suppliers van Rabofacet B.V.

De eerder dit jaar gemelde herstructurering van het Belgische bedrijfsonderdeel KSI Automation werpt inmiddels zijn vruchten af. De verkoop van de door KSI in België op de markt gebrachte software is in het derde kwartaal opnieuw op gang gekomen. Als gevolg hiervan zal KSI Automation in de tweede helft van 1999 weer positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat.
Het proces rond de op 30 september aangekondigde overname van NederConsult B.V. verloopt volgens plan. De directie van KSI verwacht hierover op korte termijn nadere mededelingen te kunnen doen. Het aantal medewerkers is in het derde kwartaal gestegen van 575 per 30 juni 1999 tot circa 600 per 30 september 1999. Hoewel de druk op de arbeidsmarkt ook in het derde kwartaal hoog bleef was KSI in staat om voldoende mensen te werven en te behouden.

Profiel KSI International N.V.
KSI International N.V. beschikt over ICT-consultants op operationeel en hoogwaardig niveau. De diensten van deze professionals worden zowel in de vorm van consultancy als op projectbasis aangeboden. Daarnaast ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke automatiseringstoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor Elektronisch Bankieren, logistieke oplossingen, E-commerce en de Computer Based Trainingen voor onder andere de Microsoft applicaties. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op relaties met grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. KSI International telt per 30 september 1999 circa 600 medewerkers, verspreid over vijftien regionale vestigingen in de Benelux, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Over de eerste helft van 1999 boekte KSI een nettowinst van NLG 1,47 miljoen (eerste helft 1998: NLG 0,61 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 35,9 miljoen (eerste helft 1998: NLG 16,5 miljoen). KSI International staat sinds december 1998 genoteerd aan de EURO NM Amsterdam.

Meer informatie
KSI International N.V.
Corporate Communications
Telefoon: 030 686 8765
Fax:030 6868 766

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie