Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwerfsteneneiland Maarn wordt aardkundig monument

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
16 november 1999

ZWERFSTENENEILAND MAARN WORDT AARDKUNDIG MONUMENT

Op woensdag 17 november neemt gedeputeerde R.C. Robbertsen het Zwerfsteneneiland bij Maarn officieel in gebruik als aardkundig monument. Het gaat om een unieke collectie zwerfkeien, die op artistieke wijze wordt tentoongesteld op een eiland in de zogeheten Zanderij. De circa 700 keien zijn gedurende de afgelopen eeuw gevonden tijdens de zandwinning en zijn van grote wetenschappelijke en educatieve waarde. De keien zijn geordend in de vorm van een kompasroos. Doordat midden op het eiland een hoogspanningsmast staat, is het Zwerfsteneneiland waarschijnlijk de grootste zonnewijzer ter wereld!

Het Zwerfsteneneiland is het derde aardkundige monument in de provincie Utrecht, naast de Grebbeberg bij Rhenen en de Lange en Korte Duinen bij Soest. Aardkundige monumenten zijn bijzondere voorbeelden van de niet-levende natuur, en geven een schat aan informatie over de natuurlijke ontstaanswijze van het gebied. (Voor informatie: Walter Sans, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 24 34)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie