Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte bekent ontvoering jongens in Kantens en Zuidwolde

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/17/99

Persbericht stad Groningen/
Bericht district Groningen / Haren

Woensdag, 17 november 1999

Verdachte bekend ontvoeringen jongens in Kantens en Zuidwolde

De politie heeft het onderzoek naar een tweetal ontvoeringen van kinderen in Kantens en Zuidwolde afgerond.
De 18-jarige man uit Uithuizermeeden, die op vrijdag 29 oktober 1999 is aangehouden heeft bekend het 8-jarige jongetje uit Kantens te hebben meegenomen. Bovendien heeft hij tijdens het verloop van het onderzoek toegegeven dat hij ontuchtige handelingen met het kind heeft gepleegd. Ook de ontvoering van het 5-jarige jongetje, dat op 17 juli vanuit Zuidwolde in een auto werd meegenomen naar Zuidhorn heeft hij bekend. De verdachte is tevens gehoord over ontuchtige handelingen met twee andere kinderen.

De politie kreeg op 19 oktober een melding van de ontvoering van het 8-jarige slachtoffer vanuit Kantens. Na ruim anderhalf uur werd het kind door de verdachte uit de auto gezet in Bedum. De politie publiceerde in het verloop van dat onderzoek een signalement van de verdachte en een door hem gebruikte auto. Op grond van enkele tips kon de politie de verdachte in zijn woning aanhouden. Ook over het onderzoek naar de ontvoering van een slachtoffertje in Bedum heeft de verdachte een bekennende verklaring afgelegd. Van ontuchtige handelingen met dit kind is tot op heden niets gebleken. De skelter waarop het kind tijdens de ontvoering had gereden is teruggevonden. De verdachte had deze aan een kennis van hem gegeven voor diens zoon.

De politie hoopt binnen enkele dagen het onderzoek af te ronden. De verdachte is voorgeleid aan de rechter commissaris en in bewaring gesteld.

Informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie