Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten nulmeting Buurtbeheer Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 17 november 1999

... Buurtbewoners over Getsewoud, Bornholm en Rijsenhout

De gemeente Haarlemmermeer is in drie pilot gebieden in september '99 gestart met Integraal Buurtbeheer (IBB). Voorafgaand hieraan heeft in mei en juni onderzoek plaatsgevonden naar de huidige leefbaarheid in Getsewoud, Bornholm en Rijsenhout. De resultaten van de zogenaamde nulmeting zijn officieel gepubliceerd.

In 1998 ontstond de behoefte om het technisch buurtbeheer in Haarlemmermeer uit te breiden met sociaal buurtbeheer. Met de ondertekening van het convenant IBB op 28 september jl. door de samenwerkende partijen is de pilot IBB van start gegaan. Doel van het pilotproject is de leefbaarheid in de wijken en kernen te vergroten en de tevredenheid van de bewoners over hun woon- en leefomgeving te verhogen. Als laatste hoopt de gemeente dat de betrokkenheid en participatie van de burgers zal worden vergroot door het integraal buurtbeheer.
In 2002 evalueert de gemeente de pilot waarna zij bekijkt of het zinvol is om het project ook in andere delen van de gemeente op te starten. Om de resultaten van de evaluatie in 2002 goed te kunnen beoordelen heeft er in mei en juni een nulmeting plaatsgevonden in de gebieden waarin het pilotproject IBB start. De bewoners van Bornholm, Getsewoud en Rijsenhout zijn hiervoor uitgebreid ondervraagd naar hun mening over hun wijk. In vergelijking met andere steden krijgen de buurten een hoog rapportcijfer voor de woonkwaliteit
De bewoners uit de onderzoeksgebieden zijn over het algemeen gehecht aan hun buurt en zijn niet van plan te verhuizen. Zij voelen zich verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de wijk. De gemeente zal daarom de bewoners meer gaan betrekken bij de verandering in de eigen woonomgeving.
Bornholm
De bewoners van Bornholm zijn minder tevreden over hun wijk dan de ondervraagden uit de andere wijken en denken dat de eigen buurt de komende tijd achteruit zal gaan. Bornholm krijgt van de inwoners een 7,6 voor de woonkwaliteit, het eindcijfer voor de buurt is een 6,5.
Rijsenhout
In Rijsenhout is men vrij goed te spreken over de voorzieningen in de buurt, behalve over het openbaar vervoer en zaken die de leefbaarheid betreffen. De bewoners van Rijsenhout beoordelen de woonkwaliteit met een 7,6. Het eindcijfer voor Rijsenhout is een 6,8
Getsewoud
Getsewoud is een nieuwe wijk waarin men tevreden is over de leefbaarheid. Buurtproblemen zijn er nauwelijks, slechts een klein aantal bewoners zegt dat autovernielingen en inbraken vaak voorkomen. Getsewoud krijgt van de bewoners een 8,2 voor de woonkwaliteit en het eindcijfer is een 7,1.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks: 023-5676498

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie