Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe algemeen directeur bij VWS

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Nieuwe algemeen directeur bij vws

Woensdag 17 november 1999, persbericht nummer 121

Dr. ir. M.W.J.Wolfs (54) wordt per 1 december 1999 de nieuwe Algemeen Directeur Gezondheidsbescherming, Waren en Veterinaire Zaken (Inspectie W&V) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Martin Wolfs is scheikundig ingenieur en promoveerde in 1974 tot doctor technische wetenschappen aan de TU Eindhoven. Hij volgde verder opleidingen in Groot Brittannië en Zwitserland. Van 1974 tot 1982 werkte hij bij Unilever. Vanaf 1982 is hij verbonden aan de Inspectie W&V, de vroegere Keuringsdienst van Waren. Sinds vorig jaar is hij daar Hoofdinspecteur Food.

De Inspectie W&V maakt deel uit van het Staatstoezicht op de Volksgezondheid en is verantwoordelijk voor gezondheids- en consumentenbescherming. De Inspectie heeft als belangrijkste taak het controleren en bevorderen van de naleving van voorschriften voor eet- en drinkwaren, consumentenartikelen en veterinaire zaken. Daarnaast onderzoekt de Inspectie gezondheidsbedreigende situaties en adviseert beleidsinstanties hierover.

Bij de Inspectie W&V is Martin Wolfs de opvolger van dr. Frans Schuring (62) die op eigen verzoek vervroegd uittreedt. Schuring heeft 31 jaar bij de Keuringsdienst gewerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie