Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Restauratie toren Huize Vincentius Tilburg

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

17-11-99

Toren Huize Vincentius wordt gerestaureerd

College geeft fl 125.000 subsidie

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg heeft besloten tot een financiële bijdrage van fl 125.000 aan de restauratie van de toren van Huize Vincentius in Udenhout. Deze toren verkeert in slechte staat. Bouwtechnisch is ingrijpen op korte termijn noodzakelijk. Als de restauratie nu niet wordt uitgevoerd, leidt dit tot hogere kosten in de toekomst.

Het complex van Huize Vincentius (aan de Schoorstraat in Udenhout) is van cultuurhistorische waarde, maar is nog geen beschermd monument. Om die reden is een reguliere restauratiesubsidie nog niet mogelijk. Wel is de procedure inmiddels gestart voor plaatsing op de monumentenlijst (het Monumenten Selectie Project). De subsidie wordt nu grotendeels bekostigd uit het budget voor de verbouw van grote panden. Maar bij toekomstige ontwikkeling van het gebied rondom Vincentius, zal nader overleg plaatsvinden met de exploitant over het bedrag dat de gemeente nu ter beschikking heeft gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie