Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie-avond bouwaanvraag woonzorgcomplex Maassluis

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO248
Datum: 8 november 1999

Informatie-avond over bouwaanvraag woonzorgcomplex

Op woensdag 17 november 1999 is er een informatie-avond over de bouwaanvraag die bij de gemeente Maassluis is ingediend voor het bouwen van een woonzorgcomplex aan de Schubertlaan. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Er zal informatie worden verstrekt over het ingediende bouwplan en over de procedure die de gemeente wil gaan volgen om de bouw van dit complex mogelijk te maken.

Bij de gemeente is een bouwaanvraag ingediend voor het bouwen van een woonzorgcomplex, bestaande uit 115 huurwoningen, 105 koopwoningen, een zorgcentrum en een parkeergarage aan de Schubertlaan. Deze bouwaanvraag is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan, maar wel met de herziening van het bestemmingsplan die in voorbereiding is. De gemeenteraad heeft in december 1998 dit voorbereidingsbesluit genomen.
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om, vooruitlopende op het onherroepelijk worden van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan, de bouwvergunning voor dit woonzorgcomplex te verlenen. Hiervoor zou gebruik gemaakt moeten worden van de zogenaamde artikel 19-procedure of vrijstellingsprocedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Dat houdt in dat er bij de provincie wordt gevraagd te verklaren dat tegen het verlenen van de bouwvergunning geen bezwaren bestaan.

Ter inzage en bedenkingen
Onderdeel van deze artikel 19-procedure is het ter inzage leggen van het bouwplan waarvoor de aanvraag is ingediend. Alle belangstellenden kunnen het bouwplan dan ook in de periode van donderdag 11 november tot donderdag 25 november 1999 inzien in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. Het informatiecentrum is hiervoor geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. In de periode van twee weken dat het bouwplan ter inzage ligt, bestaat voor iedereen de mogelijkheid om bedenkingen in te dienen (bezwaar te maken) tegen het voornemen van het college om de bouwvergunning te verlenen. Dat kan door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 55, 3140 AB Maassluis. Tijdens de informatie-avond op 17 november in het stadhuis wordt bovendien informatie verstrekt over bouwplan en procedure en uiteraard kunnen belangstellenden terecht voor het stellen van vragen en eventueel het kenbaar maken van bezwaren.
Binnen acht weken na afloop van de termijn waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingediend, besluit het college al dan niet een "verklaring van geen bezwaar" aan te vragen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Laatste wijziging: 08 November 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie