Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Infodag Multimedia en Welzijn in Kortrijk

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Agenda

infodag Multimedia en Welzijn
17/11/1999
infodag / beurs

Deze infodag vindt plaats op woensdag 17 november van 9 tot 16 uur in het Provinciaal Technisch Instituut aan de Graaf Karel de Goedelaan 7 te Kortrijk.

De infodag richt zich in de eerste plaats op veldwerkers en verantwoordelijken uit de welzijnssector uit de regio Kortrijk, niettegenstaande ook anderen zich kunnen inschrijven. Deelname aan de dag kost 250 BEF per persoon.

De welzijnssector ontsnapt niet aan de ontwikkelingen op het gebied van multimedia. De boekhouding van een vzw wordt met de computer bijgehouden, uitbetaling van wedden gebeurt eveneens via hetzelfde kanaal, voordrachten worden geïllustreerd met een powerpoint-presentatie, e-mail vervangt steeds meer brief of telefoongesprek,

Niettegenstaande het snelle oprukken van allerlei multimediale toepassingen blijkt enerzijds uit een enquête uitgevoerd in 1998 dat het overgrote deel van de welzijnssector weinig geautomatiseerd is en dus niet veel gebruik maakt van zulke toepassingen. Anderzijds klinkt de vraag naar meer duidelijkheid en informatie omtrent multimedia in de welzijnssector steeds luider.

De werkgroep multimedia en welzijn opgericht onder impuls van de provinciale gebiedswerking en met vertegenwoordigers van de sociale hogescholen IPSOC en VLOD, de Regionale Welzijnsraad regio Kortrijk, Open Net vzw, de VDAB, Mens en Samenleving vzw, wil met het organiseren van een infodag een eerste stap zetten om aan die vraag naar informatie tegemoet te komen.

Programma van de dag

9.00 uur - 09.25 uur onthaal

9.25 uur - 09.30 uur opening beurs

9.30 uur - 09.50 uur voorstelling resultaten enquête

9.50 uur - 10.15 uur zin of onzin van automatisering in de welzijnssector

10.15 uur - 10.30 uur mogelijkheid tot vraagstelling aan vorige spreker

10.45 uur - 11.30 uur werkgroep 1

11.45 uur - 12.30 uur werkgroep 2

14.00 uur - 14.40 uur maatschappelijke context en juridische aspecten automatisering

16.00 uur einde

In de voormiddag wordt gestart met de voorstelling van de resultaten van de vorig jaar uitgevoerde enquête naar de graad van automatisering van de welzijnssector in de regio Kortrijk. Dhr. Johan De Langhe van Hantal Consulting licht toe.

Daarop aansluitend gaat dhr. Patrick Moesick FLV Ter Waerde in op de zin of onzin om als sociale sector mee te stappen in het automatiseringsproces die zich op alle levensdomeinen voltrekt. Bedoeling is om een aantal kanttekeningen te plaatsen over het al dan niet bestaan van een meerwaarde van automatisering voor of het gebruik van multimedia in de welzijnssector.

Aansluitend hebben de bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan werkgroepen waarvoor ze vooraf hebben ingeschreven. Er zijn 4 werkgroepen waarvan de deelnemers de mogelijkheid krijgen er 2 van te volgen:

1. hardware: uitleg rond de aspecten waar je moet op letten bij de aanschaf van

2. software: iemand die uitleg verstrekt over bestaande pakketten en pakketten op maat, over de compatibiliteit,

3. internet: iemand uit de praktijk aantoont wat het internet kan betekenen als informatiebron én als communicatiemiddel en verder wat betekent het voor een welzijnsinstelling om met een eigen website op het net aanwezig te zijn

4. opleiding: iemand die ingaat op de overvloed aan aanbiedingen, eventueel een praktijkgetuigenis van een instelling die onlangs geautomatiseerd heeft en een opleidingsplan heeft opgesteld.

In de namiddag wordt door prof. Rogier de Corte van de RUG ingegaan op de maatschappelijke context en de juridische aspecten van automatisering.

Om de theorie meteen om te zetten in praktijk wordt ervoor geopteerd om naast de sprekers en workshops ook een beurs op te zetten waarbij bedrijven, instellingen of organisaties hun multimediale toepassingen aan het publiek kunnen tonen en eventueel laten uitproberen. Deze beurs is doorlopend open van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie is te verkrijgen bij Wouter Linseele op het telefoonnummer 056/ 24 99 93, faxnummer 056/ 24 99 90 of op volgend e-mailadres: wouter.linseele@west-vlaanderen.be. Provincie West-Vlaanderen dienst Gebiedswerking

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie