Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfde lustrum Economische Faculteitsvereniging Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

17 november 1999

VIIe lustrum Economische Faculteitsvereniging Rotterdam

Midden-Oostenonderhandelaar Dennis Ross gastspreker Erasmus Universiteit

In het kader van de lustrumactiviteiten heeft de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) op woensdag 17 november 1999 de Amerikaanse onderhandelaar voor het Midden Oosten, Dennis B. Ross uitgenodigd om bij de Erasmus Universiteit Rotterdam te spreken over de kunst van het onderhandelen. In een vraaggesprek met Robert van de Roer, internationaal politiek redacteur van NRC Handelsblad, zal hij zijn ervaringen met de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen uiteenzetten.

Dennis Ross
De Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) is de grootste en meest professionele faculteitsvereniging van Nederland. Zij is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op 11 november 1999 viert de EFR haar 35e dies. Ter gelegenheid van dit VIIe lustrum organiseert de vereniging op woensdag 17 en donderdag 18 november twee speciale evenementen.
Voor de thema-dag "Creating a Peaceful Tomorrow, After a Century of Warfare" komt op 17 november Dennis Ross over uit de Verenigde Staten. Naast zijn vraaggesprek met de journalist Robert van de Roer zal Ross s middags in samenwerking met mevrouw Rosemary Spencer, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, deelnemen aan een nooit eerder vertoonde case (simulatiespel).
Deze case, getiteld "Peace Talks", is grotendeels gebaseerd op de vredesonderhandelingen waar Ross zich mee bezig houdt. Drie groepen van 15 studenten vertegenwoordigen ieder een partij in een vredesproces. Deze partijen gaan onderhandelingen voeren en met elkaar naar een oplossing zoeken onder begeleiding van een echte expert.

CRISIS!
Het tweede door de lustrumcommissie van EFR georganiseerde evenement vindt plaats op donderdag 18 november. Het Crisis Onderzoek Team zal een unieke rampensimulatie neerzetten in navolging van het televisieprogramma dat binnenkort weer te zien is bij de VARA. Aan de hand van videobeelden, nieuwsuitzendingen, telefoon en andere media, krijgt een bijzonder crisisteam een complete ramp voorgeschoteld. Dit crisisteam, bestaande uit bestuursleden van Rotterdamse studentenverenigingen, moet in de huid kruipen van Nederlandse bestuursfunctionarissen en haar best doen deze levensbedreigende crisis op te lossen voor het te laat is

Noot voor de pers

Bijeenkomst met Dennis Ross: woensdag 17 november Plaats: Woudestein, H-gebouw zaal B-1
12.30 Openingwoord door Peter von Aesch, Lustrumcommissie 1999 12.40 Rosemary Spencer, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk 13.00 Vraaggesprek met Dennis Ross, speciaal gezant voor het Midden Oosten, door Robert van de Roer, internationaal politiek redacteur van NRC Handelsblad
13.55 Afsluiting ochtendprogramma door Linda van Dijk, Lustrumcommissie 1999

Vanaf 15.00 uur begint de onderhandelingscase in de Senaatszaal.

CRISIS!
: donderdag 18 november
Plaats: Woudestein, H-gebouw zaal B-1
Tijd: 15.00 uur

Info: Lustrumcommissie EFR, tel. 010 408 1146; e-mail: (lustrum@efr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie